onsdag den 27. oktober 2010

No such thing as a wasted polaroid!

Uha denne blog bør I virkelig kaste et blik (eller ti) på!


 Simone er én af de største nørder jeg kender! Hun samler på gamle vintage kameraer, og tager billeder på gamle film. I nogens øjne håbløst forældede og ødelagte, men i hænderne på Simone blir det hele til laber kunst og fantastiske øjeblikke fanget et magisk sted.

I collect and use old, beat-up and/or cheaply made film cameras. I have a soft spot for Russians and Polaroids, as well as old and unusual film. skriver hun på sin side. - og hurra for det "soft spot"!
 
Polaroid eksisterer ikke længere, og da de lukkede ødelagde man maskinerne som filmene blev lavet på. Så dem der er tilbage er enten udløbet (ja, den slags film har udløbsdatoer), eller ødelagte. Oftest begge dele. Men det er nu ikke så tosset endda, for når de sættes i Simones kameraer, bliver "det ødelagte" en del af kunstværket, og danner ofte fine mønstre og skygger på billederne.


Udover polaroid har hun også en masse andre vintage kameraer, der er mindst lige så seje. Hun fremkalder selv sine film, og leger med processen, så der kommer nye fine vinkler på et ellers blankpoleret motiv. Bagefter scannes de ind på computeren, hvorefter hun sirligt sidder og billedbehandler dem, så de digitale versioners farver ser ud præcist som de rigtige billeder.

SÅ nørdet, og SÅ sejt! 

2 kommentarer:

eggzakly sagde ...

tusind tak for de søde ord, frøken :D

Jesper Pedersen sagde ...

Utroligt interessant & meget, meget smukt på sin helt egen måde.
Det er endnu én af de gange, hvor man må råbe "HURRA" for Internettet. Tænk, hvis et projekt som dette ikke havde mulighed for at blive offentliggjort - måske var idéen så ikke engang opstået...?