onsdag den 27. oktober 2010

Barndomsminder

Kender du det, når man pludselig ser noget der bringer minder frem fra ens barndom? Minder som man troede man havde glemt, men BAM - så er de der igen?

Jeg ELSKER når det sker! Det kan være en lugt, en ting eller en lyd. F.eks. lugten af de der kagedukker der stensikkert er forbudte i dag, grundet mængden af parfume og diverse skadelige stoffer. Men de duftede så skønt kemisk, og jeg var så glad for min lille all plastic dukke med kage på hovedet. (og ønsker jeg stadig havde den).

I lørdags, da vi var en tur på Vesterbro, så jeg disse tuscher hos Vesterbro's Kontorforsyning. Kan du huske dem? De bruges sikkert stadig, men jeg har jo ikke været i en børnehave i mange år, så jeg havde helt glemt dem.

 6 kr stykket, og de er GLIMRENDE at tegne/skrive med. Lækker hverdags-nostalgi!

For noget tid siden var jeg ude på en 5 timers gåtur med en god ven. Vi snakkede og tog billeder af alt det fede vi så på vores vej, mest af alt sjove, smukke og finurlige skilte til Gadebilledet. Pludselig var vi foran en marskandiser, og hvad ser jeg som det første? Disse glas:


Kan du huske dem? Det var Lillebror smøreost der var i dem, og man købte en masse af denne ost, ikke fordi osten smagte godt (for det gjorde den ikke) - nææ det var fordi de var glimrende som drikkeglas til os børn! Disse glas har indeholdt ananasost og jordbærost (ja, jeg husker det smagte så sært som det lyder!)

Behøves jeg at sige at jeg MÅTTE eje dem? 4 glas for 16 kr - hurra!

Det er sjovt hvad man husker fra sin barndom, og hvad man som voksen sætter pris på at ens forældre har gemt - eller er ked af at de ikke gemte. Da jeg var lille havde jeg en chopper cykel jeg fik efter min storebror. Eller, det kaldte man den ikke dengang. Det var bare "cyklen med det blå sofasæde". Da jeg voksede fra den, fik den en ny ejer og kom derfor ud af familiens eje. Hvor havde det været fedt hvis den var blevet gemt! ( eller hvis man i det mindste havde et billede af den!)

Eller den "Lille-Per" seng vi sov i som helt små, som nu er mest kendt som "Juno-sengen" og ikke er til at få fat i uden at betale en formue for. Selvom jeg ikke har børn eller venter nogen, ville jeg ønske den var gemt til fremtidige nye medlemmer af familien. Både fordi den er fin og smart - men også fordi det er smadderhyggeligt at have ting der går i arv.

Jeg har dog et par små hæklede sko, min mor lavede til mig da jeg var baby. Dém sætter jeg stor pris på at hun gemte, og får jeg engang en lille baby, vil h*n være iført de fine hæklede sko.

Hvad har du fra din barndom du er specielt glad for? 
eller 
Hvad ville du brændende ønske dine forældre havde gemt?


9 kommentarer:

Husmoder sagde ...

Da jeg gik ind i vuggeren den anden dag, kom jeg også til at tænke på de der duft-dukker. Jeg havde en chokolade og min søster havde en pebermynte. årj, de var FANTASTISKE!

Margith sagde ...

I vores familie er vi sådan nogen som gemmer en del, men noget har jeg fortrudt. Min Far lavede et dukkehus til mig og malede det højglansrød, simpelt lavet, nærmest en kasse delt op i 2 rum med en døråbning igennem. Rummene var tapetseret og det var tæppe på gulvene. Jeg gemte det i mange år, men en dag røg det ud og det har jeg fortrudt meget.
Glassene du viser købte jeg til min ældste for ca. 20 år siden og du har ret osten var ikke god :-)
God dag til dig.

Camille sagde ...

Husmoder - åh jeg kan slet ikke huske hvad min var... men måske kirsebær? der var et stort bær på toppen af kagen, der var hvis med lyserød glasur på og et stort rundt bær. De var nemlig fantastiske! Kan ikke engang huske hvordan dukken så ud, men har stadig kagen et sted. :D

Margith - Hvor er det bare ærgeligt, især når det var blevet gemt i mange år allerede. Men måske I kan lave et nyt, udfra erindringen om det andet? En art reproduktion, om man vil?
Glassene er nemlig for ca 20 år siden, hvilket må være start 90'erne.

Dorthe Mey Jensen sagde ...

Aj kender bare slet ikke de der kagedukker... Kan du ikke fikse et billede?

Jeg var en Barbie pige og det kriblede da også helt ned i tæerne da jeg så denne bog den anden dag: http://www.modcloth.com/store/ModCloth/Apartment/Bookstore+Desktop/The+Good+the+Bad+and+the+Barbie
Min mor havde en Barbie som den på billedet og jeg håber hun har den på loftet endnu... :o)

Camille sagde ...

jamen som sagt... jeg kan ikke engang selv huske hvordan den så ud. husker kun duften ( og kagen, fordi jeg stadig har den).

Barbie var også stort her, og havde også min mors dukker. <3

Louise sagde ...

Arj, hvor var det da bare det allermest hyggelige blogindlæg jeg har læst længe!

Nostalgi er bare det bedste!

Camille sagde ...

Nostalgi er nemlig superhyggeligt!

Marolle sagde ...

åh ja, kan sagtens huske begge ting!

Jesper Pedersen sagde ...

Jeg har altid været god til at samle & gemme mine ting - men en gang imellem kommer jeg i tanker om, at jeg savner noget.
Efter Mejse & jeg har fået Arthur er jeg for alvor blevet nostalgisk! I løbet af det sidste år har jeg fået skrabet næsten alle de Pixibøger sammen, jeg læste som barn (og som min lillesøster rev i stykker på en enkelt aften, da hun havde arvet dem)

Det kan også være en film, jeg mindes at have set som barn. For nylig har jeg med stor glæde endelig genset 'Maximum Overdrive' & 'Critters'.