søndag den 14. november 2010

SøndagsSamlerier vol. 9: Krible, Krable!

Forleden besøgte jeg Ditte, der udover at have bloggen Velvet Snow, ganske enkelt bor fantastisk!

 Det lettere morbide møder det søde, højglans møder rå upolerede materialer, blødt møder hårdt. 

Selvom stilen er langt fra min egen pastelverden, var der alligevel mange ting jeg gerne ville eje, og der var der også et par fællesnævnere. Så selvom jeg til at starte med tænkte: FEDT med en stil så langt fra min!, må jeg alligevel indrømme at SÅ langt væk er den heller ikke.

Måske er vi blot i hver sin ende af samme univers?

Anyway, i første omgang vil jeg vise jer Dittes samling! Der er nemlig én ting der går igen, og igen og igen: BILLERNE! Når det er sagt, er det rigtige ord velsagtens "insekter", for akrylklodserne gemmer både på biller, hvepse, skorpioner mm.
 Fint placeret på toppen af et billede

Til at starte med synes jeg bestemt ikke om idéen: Et hjem fyldt med kryb! Puha, bare den sætning, får det til at gibbe i mig!

Men da jeg stod med sådan en klods i hånden, forstod jeg sagtens fascinationen. Farverne, formerne, tanken om at det engang var ganske levende - men nu er sikkert støbt ind i en klods der ikke kan gå op.

 også i gangen er de sat op til parade

Ditte har samlet i noget tid, og har købt de fleste hjem fra Amerika. Selve arten på billen er ikke det vigtigste, men formen, og ikke mindst formen på klodsen: Alle, med få undtagelser, er firkantede.
Da Tiger-forretningerne fik de små varianter, var hun naturligvis straks nede efter flere til samlingen, der efterhånden har vokset sig ganske imponerende, og pynter i hele lejligheden.Et par nøgleringe er også kommet til,  hvoraf én er blevet kreativt brugt på toilettet, der manglede en dims for enden af snoren:Efterhånden er det ikke kun de "rigtige" kryb der er inviteret indenfor. Fascinationen ses også som print på porcelæn og tekstiler rundt omkring i hjemmet:9 kommentarer:

flo's diner sagde ...

WOW! Det er sgu en gennemført stil, meget original. Men hvorfor? Hvorfor lige billeder? Hvad er historien bag?
Hilsen den nysgerrige :-D

M A R I E sagde ...

Fantastisk!

***Mutter*** sagde ...

Wauw. Hvor fuldført.

Jeg gyser men kan godt se, at de er flotte og kan nemt følge dig i, at det er godt, at de er lukket ind.

Hvis nogen ikke trækker ud efter touletbesøg, er det vist hendes egen skyld :)

Julia Hausfrau sagde ...

Ej, de er ret fede de klodser der. Havde aldrig forestillet mig, jeg skulle sige det, om en plastikklods med et kryb indeni, but I like it!

Ditte sagde ...

Flo: Der er ikke rigtigt nogen historie bag, desværre. :) Jeg faldt over dem en dag på Etsy og blev forelsket, derefter har jeg så købt flere og flere. :) De betager mig, tager dem ofte op og beundrer dem, og så er de også lidt uhyggelige. Så ja, jeg er vel bare fascineret. :) Senere er de så kommet til på fade, tekstiler osv. :)

Camille sagde ...

Julia, jeg er helt i samme båd.

Faktisk overvejede jeg helt om jeg ikke skulle have et par stykker, da jeg cyklede hjem fra Ditte. Desværre ville det slet ikke se så gennemført ud her, som hos hende.

Tine sagde ...

Det ser sejt ud, men synes måske det er lidt for mange.. Men hver sin smag :)

Er ellers ret vild med Dittes møberl/lampe samling.

Bettina sagde ...

UF, hvor er de altså seje! Jeg var NØDT til at tjekke ebay.com ud efter dette kig, og har netop modtaget 6 feeede kryb fra Hong Kong til min 6-årige knægt, for jeg har besluttet, at sådan nogen skal enhver sej dreng da samle på! :o)
(og han er heldigvis fuldstændig enig *s*)

Sophie sagde ...

Hvor er dugen fra? Er ret vild med bille-temaet!