torsdag den 11. november 2010

Skrivebord fra gaden


Som jeg fortalte noget tid siden, klunsede jeg et stort teak-skrivebord på gaden. Tænk engang, det stod til storskrald og havde stået ude i regnen hele natten!

1-2-3 stod det oppe i vores stue og fyldte det hele! Skufferne havde slået sig, pga. regnen, men ellers så det ganske fint ud. Lidt skrammer her og dér, bevares - men ikke noget alvorligt!

Jeg forstår slet ikke hvorfor man vælger at sende det til forbrænding, og bare stiller det på gaden i regnvejr. Hvorfor ikke prøve at sælge det? Skal det ud nu og her, kunne man jo bare sælge det vildt billigt - hvilket stadig vil give lidt penge ind, plus at man slipper for selv at bære det ned på gaden (for ikke at forglemme betale for at få det kørt væk). Men ok, har man ikke noget kamera, kan det godt være svært. Nevertheless, så er JEG jo glad for at det stod dér og blomstrede!


Skrivebordet står nu i soveværelset, og er taget i brug. Dog binder nogle af skufferne stadig, efter at de havde slået sig i regnen, så vi skal lige se om det bliver bedre, eller de skal slibes. 

Jeg kunne ikke lide håndtagene på skufferne, så har skiftet dem ud med fine porcelænsgreb fra Girlie Hurly:


og så det langt værre: Jeg har tænkt mig at male det! 

Jeg VED at mange er imod det, og normalt vil jeg også gerne beholde teak'en som den er. Men i og med at det står ved siden af et kæmpe teak klædeskab, jalouisiskab, teak stole og teak hylder, så bliver det hurtigt meget mørkt og teak, farverigt tilbehør til trods. Skulle vi flytte senere, kan man altid fjerne malingen igen, men her går det bare ikke - her skal lyse farver til!

Til at starte med, vil jeg male skufferne. Der er 6 - og de får hver sin pastelfarve: Mintgrøn, pastelblå, pastelgul, pastel lyserød, lavendel og så kan jeg ikke lige komme i tanke om hvad der er mere? Har du et forslag til den sidste pastel farve?   

Selve bordet bliver mintgrøn eller isblåt. Nok mest det første, men i en lidt lysere mint end skuffen. 

Der er en fin lille hylde på bagsiden af bordet.

Det er bestemt ikke første gang jeg har klunset særdeles gode møbler på min gade, for udover dette fine skrivebord, har jeg klunset:

* Teak skænken vi har i stuen
* Lockerskabe, der står i Hr. Lee's garage.
* Sofa, min veninde fik. Den så helt ny ud!
* Gammel arkitektlampe, der blot skal have en holder til at sætte den fast på bordet.
* Standerlampe, der var gået i stykker. Vi skruede den ene skærm af, der nu skal males og så blive til loftslampe, ala den her

(og det er blot fra gaden. Så er der skraldekælderen, andre gader og containere. hæhæ)


Hvad har du klunset?


15 kommentarer:

Stine sagde ...

Ihh, hvor er du heldig med det bord - det er bare fint :)

Helene sagde ...

Jeg elsker at klunse og gør det så snart lejligheden byder sig. Gamle ølkasser, retro kagedåser, et sengebord i stil med dit skrivebord samt mange andre småting har fundet vej til mit værelse.

Jeg begriber ikke, at folk nogle gange smider det ud, som de gør. Omvendt er det selvfølgelig en gratis måde for os andre at få opdateret møbelsituationen på :o)

Længe leve klunseriet!

Junette sagde ...

Koral, laksefarvet og hvad den ellers kaldes :-)

Mejse sagde ...

Hold nu op hvor det fint :) Jeg er helt tosset med hylderne bagpå!

Karla og Ditte sagde ...

Det er jo fuldstændig vanvittigt bare at smide det ud -ih, hvor var du heldig at finde det:)Gad så godt at have et lignende!

Ditte

Louise sagde ...

Oh yes, jeg har klunset!
Desværre går der længere og længere tid mellem at jeg finder ting stående på gaden efterhånden.. Husker ellers tydeligt den gang man bare skulle stille storskrald ud på fortorvet, så blev det automatisk afhentet.
Men jeg kan næsten ikke klare at tage med på genbrugsstationen med papir, glas osv. for dér er der altså også gode sager, men man må jo ikke tage noget med der fra! :-( Og de holder altså øje, skulle jeg hilse og sige ;-)

Malene sagde ...

Hej Camille
Wow en fin skat du fandt der på gaden.
Den sidste pastelfarve må blive pastel-orange jeg tænker appelsinsorbet-agtig... Det kunne være lækkert til de andre farver du har tænkt.
Kh. Malene

flo's diner sagde ...

Nu ved jeg ikke, hvor du bor, men jeg har en god ven, der satte ret præcist sådan et skrivebord på gaden for ikke så længe siden. Han havde forsøgt at sælge det, men uden held, så det røg ud. Og var væk næste dag. Wierd, hvis det er dét skrivebord!! :-D

Camille sagde ...

Wow mange kommentarer! Tak til hver og en!

Længe leve klunseriet!

Mht. farve er appelsinsorbet-agtig ret fin! Jeg kan ellers ikke fordrage orange, men pastelorange... dét lyder virkelig fint!

Louise, nej det kan jeg heller ikke lide... det er SÅ tarveligt at man ikke må klunse længere! (og fjollet at det åbenbart er bedre at smide ud end genbruge)

Flo - bor han på Nørrebro? :D Det kunne sgu være sjovt!

flo's diner sagde ...

Jeps, han boede på Thorsgade indtil for ikke så længe siden :-)

Camille sagde ...

fnis

***Mutter*** sagde ...

Jeg ville nok holde det i de pastel blå og grønne nuancer og ikke gå amok i en gul...jeg er så gammeldags :S

Men du har ret - det kan gå hen og blive for cigaræske agtigt, hvis teaken fylder for meget.

Ditte Maria Bergstrøm sagde ...

Vil bare lige sige at du skal være opmærksom på at olien i teaktræ trænger igennem, så du skal faktisk starte med at male med en oliemaling for at lukke træet.

Det ville bare være så ærgerligt, med skjolder i de fine pastelfarver :-)

Camille sagde ...

Ditte, det har du da egentlig ret i! Tænker at jeg hører malermanden hvilken maling han vil anbefale. Den skal velsagtens alligevel grundes først.

Tak for info! Jeg er jo ikke vant til at male teak

Frk. TingelTangel sagde ...

Åh, jeg ELSKER at klunse, og gør det så snart lejligheden byder sig! Utroligt hvad folk smider ud, men dejligt for folk som os´, der jo så får gratis glæder på den måde;-)