torsdag den 25. november 2010

Har du malede gulve? Del med os andre!

Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker malede gulve!

Interiør og vægge er noget man bruger meget krudt på, hvorimod gulvene ofte ligner noget tarveligt, slidt og kedeligt noget. Jovist, er gulvet super flot, sildebensparket eller lignende - så vil jeg ikke male det.

Men størstedelen af alle gulve ser imo ikke pæne ud, og så kan jeg ikke se hvorfor man ikke skal male dem, og derved få et meget gladere og finere hjem.


Vi har hvidt i stuen, og stribet sort/hvid i køkken/entré.

I soveværelse/arbejdsværelset derimod... der skal der lidt farve ind! Jeg tænker en form for akvamarin/mintgrøn vil være skøn, og jeg har da vist ENDELIG fået overbevist Hr. Lee om at det vil se smadder fedt ud. :D

En ting mange bruger som argument for IKKE at male gulve er at det hurtigt bliver slidt. Til det vil jeg sige ja - og nej. Bruger man maling beregnet til gulve, er det jo lavet til det slid man udsætter gulve for. Det vil naturligvis med tiden blive slidt, men jeg synes egentlig at det slides med ynde.

Har du malede gulve? Hvilke farver har du hos dig?

Send mig gerne billeder på camillecourchaineATgmail.com - så samler jeg billederne i dette indlæg (med link til jer, naturligvis). Det vil være smadder fedt at se forskellige bud på farver/eksempler på hvor fedt det ser ud, når gulvet er malet.

Jeg håber især at jer der har farvede gulve (blå, rød, turkis etc) vil være med!

15 kommentarer:

Loppe-shoppe sagde ...

Vores køkkengulv (Planker fra ca. 1940) er malet krid-hvidt i Flüggers gulvmaling (acryl, ikke olie) og det holder rigtig godt. (Har samme gulvmaling i legehuse og gæstehus). Den gode holdbarhed kan hjælpes godt på vej af IKKE at slide på gulvet så længe efter påføring som muligt. Det er svært når man skal bruge rummet, men når malinen først er tør, kan man lægge løse, lette tæpper på og undlade hårde genstande mod gulv, fx. m. filt under møbler. (Ei, en lang smøre... Håber det måske kan bruges - ellers er du velkommen til at slette den, feel free!)
Jeg synes det er super-flot med malede gulve, og jeg kan godt forstå du har lyst til at male dem!
Helle.

Line sagde ...

Sikke en god idé. Glæder mig til at se resultatet. Er ved at overtale min kæreste til at vi skal male vores grimme-gul-brune-har-lak-men-er-gået-af-nogle-steder gulv. Måske kan billederne af malede gulve hjælpe ham til at se at det er super flot:-)

Julia Hausfrau sagde ...

Jeg ville elske at male vores trægulve, men da vi bor til leje, er det desværre et no-go :(

Butikken jeg havde i Malmø "fik "nye gulve, da vi malede et frygteligt laminatgulv, i en lækker petrolblå højglans. Dét var fint!

Camille sagde ...

Helle og Julia - vil I sende billeder?
(hvis du aætså stadig har nogen af butiksgulvet, Julia?)

Det lyder SÅ fint!

Line, ja det hjælper altid med billeder!

Min veninde har stribede grøn/blå gulv i køkkenet. SÅ fint!

hellcatno1 sagde ...

Jeg har planlagt at male gulvet (afhøvlede plankegulve fra 1890'erne)i Carmens værelse ternet i total tegnefilm-stil i fx lys gul/lys lilla. Det står nu stadig på "to do" listen.

Gulvet i mit gamle soveværelse var malet ternet i creme/helt lys blå og det holdt fint og var skideflot. Skal se, om jeg kan opdrive et billede af det ;-)

Missy Kick-A-Lot sagde ...

i min gamle lejlighed var gulvet i mit soveværelse malet mørkerødt med guldpanaler og mit stue gulv var i en sandfarve. Jeg har billeder et eller andet sted men de skal scannes ind, da det var før at digitalkameraerne blev alle mands eje.

Fluesvampen sagde ...

Jeg tror ikke jeg har fotos (men skal lige gemmerne igennem), men tilbage i 1990-91 malede jeg mit stuegulv i sort og tre forskellige blå farver. Motivet var et mønster af cirkler og trekanter - alle med hver sin farve.
OK, jeg var vist lidt udsyret og mange stod af på det gulv - men børn der kom forbi var vilde med det ;-)

Alice M sagde ...

Er du intereseret i et rødt køkkengulv?

Vores er malet rødt.

Først grundet med en flügger grunder tonet i en candyfloss pink - den kunne nemlig ikke tones mørk.

Efter er der malet med flügger acryl maling - ikke en desideret gulvmaling da der igen er et problem med toning.

Og så 3 gange gulvlak.

Holdbarheden er ovenraskende god - dog ikke helt perfekt hvis man taber noget hårdt - det giver desværre let nogle hak.

Camille sagde ...

ALT kan bruges - så længe det er malede gulve! Se kig endelig gemmerne og harddisken igennem for billeder! :)

( og sikke nogle kreative gulve I har haft! )

Kat sagde ...

Hold nu kæft, en fed blog, du har! Jeg har fundet den, fordi jeg er ved at lave et DIY bibliotek over DIY's i det danske blogland. (Halsløs gerning? I think so!) Men jeg ville høre, om jeg må linke til dine? Naturligvis med henstilling til at man opfører sig ordentligt i forhold til ophavsretten:)

KH
Kat

Fluesvampen sagde ...

Hej Camille
Du er med i min pakkeleg. Send mig din adresse på min mail: fluesvampen@gmail.com
Så kommer der en lille pakke når du mindst venter det ;-)
Bloghilsen
Lærke/Fluesvampen

Camille sagde ...

Tusind tak, Kat!

og du snupper bare det du kan bruge! Må hellere straks melde mig som fast læser hos dig så. Et DIY bibliotek lyder herligt!

Lærke... uh la laaa! Det er jeg glad for at høre. Sender straks en mail afsted!

Camilla sagde ...

Jeg skrev på et tidspunk også om gulve på min blog - dér viste jeg et rigtig fint billede, hvor kun kanten af gulvet er malet. Synes egentlig at det var en rigtig god ide, hvis nu man ikke tør male det hele eller bare lige vil markere et eller andet. Så kan man også male i en lidt hidsigere farve, hvis man lyster ...

Camille sagde ...

Uh Camilla, dét lyder sejt!

Har du mon et link du vil dele?

Minimums.dk sagde ...

Hej Camille

Sikken et træf. Sad og ledte efter gode links til malede gulve (skal/skal-ikke selv til at male) og så faldt jeg over din blog, hvor jeg åbenbart tidligere har skrevet et indlæg!! Hvor funny! Bedre sent end aldrig, men linket kommer her hihi... Kig under d. 4.okt 2011 - der kan du se de malede kanter på gulvet ...http://minimumsdk.blogspot.com/search/label/ideer%20til%20b%C3%B8rnev%C3%A6relse