fredag den 12. november 2010

Du har da flyttet om på møblerne... IGEN?!

Flytter du tit rundt på tingene derhjemme?

Det gør jeg, og det bemærkes ofte af gæster herhjemme, at "du har da flyttet rundt IGEN". Faktisk er det oftest lidt en stående joke, at jeg er dén de kender, der flytter mest rundt på møblerne.

 Sådan så her ud indtil for nogle dage siden. Nu står spisebordet der.

Hvorfor flytter du rundt?

Hos mig er der flere årsager:

* Vores stue har mange mærkelige hjørner, så det er svært at udnytte den optimalt. Så havde vi endelig fået det hele til at stå pænt, men problemet var at vi ikke brugte stuen, fordi der bare slet ikke var så hyggeligt som i sove/arbejdsværelset - så det måtte jeg hellere gøre noget ved.

Her er dumt hjørne numero uno. Nu står den gamle string hylla der, 
og passer ganske glimrende i hakket, så nu kan det hjørne endelig 
blivet krydset af i "problem solved" kassen.

* Vi finder ofte nye ting og møbler, der har erstattet det gamle. Hvilket gør at tingene ikke altid kan stå på samme måde. F.eks. havde vi før skrivebord stående op ad den ene væg i soveværelset. Det var en alm. træplade med ben på, så intet fancy dér. Så kom det nye, klunsede teak skrivebord ind, og med hylden på bagsiden, var det bare meget finere at stille midt i rummet, så hylden kan udnyttes. Hvilket var årsag til en større omrokering i værelset.

 Skrivebordet der ændrede planerne for dette rum...

* Jeg har aldrig været hende, der satte møblerne på én måde, og så boede sådan de næste 5 år. Mit liv er i en konstant udvikling, og det afspejles også i mit hjem. Noget der er optimalt på ét tidspunkt, kan være skidt på et andet, og med kun 2 værelser skal hvert rum indeholde flere funktioner.

 Der er lige plads til en spiseplads i køkkenet

* Vi har haft nogle møbler vi var meget glade for, men som der bare ikke passede til hverken denne lejlighed eller vores behov. Men da vi var glade for dem, ville vi ikke skille os af med dem, men levede med ikke-optimale løsninger som resultat.

 Rundt bord, der nu skaber glæde hos mine forældre, og stor firkantet reol der står i kælderen

Nu står de enten i kælderrummet eller min systue, og kan komme hjem når vi engang får mere plads.

Især jeg havde det svært ved at få dem ud af hjemmet, da jeg er typen der binder mig til ting og møbler, selvom jeg synes det føles dumt. Nu er der kommet nye løsninger ind, der passer bedre til denne lejlighed, og derved er blevet mere funktionelle løsninger til vores lille hverdagshjem.

 Biostol fra halvtredserne. 
Før var der 2 sæder ved siden af hinanden, 
men nu er den lavet til lænestol, der i opslået 
tilstand ikke tager megen plads.


Hvordan er det hjemme hos dig? 
Er du sådan én der flytter meget rundt, 
eller får møblerne tildelt en plads når du flytter ind - og så står de dér for altid!?  

Hvorfor flytter DU rundt på møblerne?7 kommentarer:

Mirjam Theresa sagde ...

Jeg er lidt mere sådan én, der har tingene stående på en bestemt måde. Mest fordi jeg er uforbederlig samler og virkelig har svært ved at skille mig af med ting, så jeg samler til der ikke er plads til mere og finder hurtigt en "optimal" måde at udnytte pladsen på - så der ikke går noget til spilde ;)

Jeg er mere sådan én, der ligesom "hælder oveni" det som allerede er, hvilket resulterer i et hjem, som er alt andet end minimalistisk - måske man kunne kalde det maksimalistisk. Men sådan trives jeg og vi uanset hvad andre måtte mene om vores "stil" ;)

Spændende indlæg og gode tanker :D

Kh. Mirjam

eggzakly sagde ...

He he! Faktisk tror jeg sjældent (muligvis aldrig) jeg har været hjemme hos jer to gange i træk, hvor møblerne har stået på samme måde ;)

Losarinas mor sagde ...

Jeg flytter meget rundt. Livet er ikke statisk- nye behov opstår, funktioner ændres. Tingene får ny energi og jeg ser dem på ny.

Marian N. Larsen sagde ...

Jeg er lidt pjattet med din blog dine indretninsfifs... så fra nu af håber jeg, at det er ok, at jeg er med på en kigger for at få inspiration.

KH Marian

Fluesvampen sagde ...

Jeg tænker også en del over hvorfor det er vi mennesker (eller nogle af os) binder os til fysiske ting som møbler, bøger, et hus eller en lejlighed.
Jeres lejlighed ser skøn ud. Mine årsager til at bytte om er nok meget lig dine. Særligt har jeg et problem med at gå forbi en container uden at stå på hoved i den og så kommer der jo noget med hjem ind i mellem... ... og jeg øver mig meget i af leve efter princippet om, at kommer noget ind skal noget ud - det er faktisk ret svært ;-)

Malene sagde ...

Hvor har du dog et smukt hjem. Jeg elsker at flytte rundt - ikke så meget på møblerne men på alt nipset. Jeg er ikke så god til at give ting en permanent plads, jeg kan godt lide forandring :)

Camille sagde ...

Dejligt at jeg ikke er den eneste! :D

Jeg synes det er skønt at der sker forandringer derhjemme, og det er fedt at se tingene på nye måder.