søndag den 21. november 2010

Kunsten at blogge

Jeg holder søndag i dag. Sådan en rigtig søndag hvor jeg bare slapper af, rydder lidt op og lader op til i morgen. Planer var der ellers nok af for i dag, men så kom søndag og slog fast med syvtommersøm at dén bestemt skulle bruges til ingenting.

Kom ikke afsted til det famøse julemarked i Odense, og må indrømme at jeg er noget ærgerlig over det. Håber I andre har haft et godt julemarked?! Jeg glæder mig til at se jeres fund og høre om jeres weekend. :)

Forleden kom jeg til at tænke på en ting: Hvorfor har man en blog? Hvorfor har JEG en blog? Efterhånden som der kommer flere faste læsere (og tusind tak for det!), kommer jeg ud i spørgsmålet omkring lyst vs. pligt. Har jeg LYST til at lave indlæg, eller føler jeg, at jeg har PLIGT til det, for nu er der så og så mange faste læsere, der følger med?

Jeg har jo selv blogs jeg troligt følger hver eneste dag, og selv når der kommer 1 indlæg dagligt (som jo ellers er ganske ok), ville jeg ønske at der var flere, så jeg kunne få "lidt mere" af historien at se.

Selv har jeg ofte lyst til at skrive flere indlæg, og har meget på hjerte - så der kommer ofte 3 om dagen fra min hånd. Men så er der dage hvor der ikke kommer så mange, ja faktisk ingen. Fordi lysten, inspirationen og tiden bare ikke har været til det. Et eller andet sted er det jo også ok, for dette er jo et fristed, for sjov og ikke noget man får løn for. Det er, med andre ord, lysten der driver værket.

Hvad tænker I andre omkring det med lyst vs. pligt? 

Da jeg startede med at blogge var det bare ment som mit "for sjov sted", et sted at samle en masse inspiration osv - men pludselig kom der mange forbi hver dag, og nu er der så mange at jeg bliver helt overvældet hver gang jeg kigger på hvor mange der har klikket forbi hver dag.

Jeg kan ikke lade være med at føle mig forpligtet til at blive ved med at poste nye indlæg, og komme med den inspiration der forventes. Måske er det kun noget jeg tænker over, eftersom jeg vælger at blogge under en form for tema?

Jeg tror jeg har besluttet mig til at jeg tager det som jeg har lyst og ikke mindst tid til. At der så kommer nogle søndage uden samlerier, må vi alle sammen leve med. Til gengæld kan jeg love, at de indlæg der så kommer, er skrevet med begejstring og glæde, og ikke af pligt.

Nu må jeg hellere smutte igen. Søndag kalder!

Billede taget med mit webcam, netop nu. Lykken er en spinnende kat i vindueskarmen!

11 kommentarer:

Anne Dorthe sagde ...

Hej Camilla
Jeg bliver rigtig glad når jeg læser dit indlæg. Dels pga. dine tanker og overvejelser omkring det at blogge, og dels fordi det er en svær balance for os bloggere mellem lyst og pligt. Selvom vi jo alle godt ved at vi selv råder over hvordan vores blog skal køreres.
Jeg har haft et lign. indlæg på min blog for lidt tid siden, og tumler stadig med samme problematik. Jeg har ikke noget svar, men kan sige at du ikke er alene om disse tanker.
Fortsat god søndag.
Miss AD

Mona sagde ...

Blogging skal IMO være af lyst. Selvfølgelig kan man godt føle en form for pligt, men det skal være lysten der driver værket først og fremmest.

Mht. det at skrive mange indlæg en dag og den næste dag ikke have nogle indlæg - jeg forsøger kun at komme med et indlæg om dagen (når jeg ikke er gået blogdvale, som det pt. er sket), men når jeg har mere på hjertet så planlægger jeg indlæggene til at komme i dagene efter. Det er meget rart at vide at de dage, hvor man har travlt og ikke tid til at blogge - så er der alligevel indlæg på éns blog.

Jeg har det iøvrigt modsat dig mht. antal indlæg om dagen hos folk. Mere end 1-2, måske tre indlæg om dagen, kan godt blive for meget. Man skal jo også have tid til at læse med - og jeg personligt følger med i en del blogge - så hvis der er mange indlæg et sted, så læser man måske ikke så grundigt, som man ellers ville have gjort.

Hvis du forstår?

Margith sagde ...

Hej Camille!
Jeg blogger af lyst, nogle dage mere end andre. Inspirationen jeg får fra andre bloggere synes jeg er superdejlig, hvis jeg kan inspirere andre bliver jeg glad.
Vigtigt det ikke bliver en stressfaktor eller en pligt. At blogge skal være sjovt :-)

Rikke sagde ...

Hej Camille

Jeg vil bare lige knytte en kommentar til julemarkedet i Odense. Jeg var nemlig egentlig selv lidt ærgerlig over ikke at være kommet derned, men mine forældre var der og fortalte at det overhovedet ikke var noget værd.
Hallen/huset var pissekoldt at gå rundt i, der var kun meget lidt julestads og af det resterende var kun 20% værd at kigge på.
Selvklart er smag forskellig, men jeg tror ikke du skal være ærgerlig over at have misset det.

Jeg har ikke overskud nok i knolden til at overveje blog-strategier m.m., men du skal i hvert fald vide én ting - din blog er fantastisk inspirerende!

Hilsen en daglig læser.

/Rikke

Frk. Trillingsgaard sagde ...

Heiii Evil blog twin..

Jeg vil også sige, at man blogger hvis man har noget godt/spændende/sjovt/interessant på hjerte.. Ellers tror jeg det mister sin kerne-essens; meningen/passionen bag hele bloggen..

Tror man skal glemme antal læsere, droppe forventningspress og følelsen af "hvad-kan-jeg-dog-tibyde-alle-de-kreative-mennesker"... Du er unik, en ener - og om du så skrev om dit sidste toiletbesøg ville du fænge lige netop dit publikum...

Jeg har det ligesom dig idag.. vil bare hygge mig denne søndag - julemarkedets køb må vente med at blive postet til man/tirsdag.. Min datter ligger i vuggen og prutter som en voksen mand (tror snart hun overvejer at vågne og be om mad = MIG).. Misser ligger og spinder i sofaen og Frede er startet på aftensmaden... Og det ER altså vigtigere at hygge end at pligtblogge...

Nyd du din søndag, og så glæder jeg mig til dit næste indlæg - når du har lyst eller føler dig inspireret..

Mange søndags-klem

Belladotte sagde ...

jeg tænkte osse meget længe (2 år) før jeg rigtigt kom igen med min blog ... jeg skriver der kun for mig egen skyld og glæde :) og hvis andre finder det jeg skriver eller hvad jeg laver osv godt eller sjove eller !!! så er det jo dejligt :) jeg er så ikke en af dem der smider 1-2-3 indlæg om dagen ikke at det gør noget andre gør det. jeg bruger meget tid på at læse andre blogge det hygger jeg mig med :)

Anne Dorthe sagde ...

Hej igen
Jeg har et praktisk problem, jeg håber du vil hjælpe med.
Hvordan får man genveje i toppen af ens blog??
AD

Marian N. Larsen sagde ...

Jeg synes faktisk, at det er ret relevant at gøre sig tanker om hvor tit man poster nye indlæg - men jeg synes helt klart, at det skal være lysten, der driver værket. Er også sikker på, at den slags indlæg er langt mere populære end pligt-indlæg!

God søndag herfra =)

KH Marian

Asli sagde ...

Kære Camille
Selvfølgelig skal du kun blogge, når du har lyst. Når du skriver, fordi du har lyst, bliver det også sjovere for dine læsere at læse.

Hvad angår julemarkedet, så vil jeg gå lodret imod Rikke og sige, at det var ærgerligt, du ikke var der. Det var jo netop annonceret som et alternativ til "almindelige" julemarkeder, men jeg synes stemningen var meget lig Christianias julemarked, som jeg elsker. Der var rigtig mange lækre ting og masser af god stil og ja, jeg var selv udstiller og er dermed partisk og alting. Men selv hvis jeg ikke havde haft en stand, ville jeg have syntes, det var værd at komme forbi. Men jeg forstår fuldt ud, at turen fra København var lang og utiltrækkende på en søndag.

:-)
Asli

Camille sagde ...

Holy smoly en masse kommentarer! Fedt!

Jeg synes nemlig også kun man skal bloge når man har noget på hjerte, og ikke som pligt. Så forsvinder charmen lidt, ikke?

Men når emnet alligevel kommer, er nok et udtryk for de forventninger man føler der kommer, og det pres der ligger på én, når der er "folk der følger med". Kender I ikke til det?

I virkeligheden er det nok mest en selv der lægger det pres på skuldrene, så i bun dog grund er det en kende fjollet.

Never the less synes jeg det er et emne der er værd at tage op og ligesom få vendt med sine medbloggere. Hvordan ser vi på det?

Jeg forprogrammerer også tit, det er smart og ganske anvendeligt. Men mht. antallet af indlæg om dagen ELSKER jeg selv de blogs der har flere... og når jeg nu har nok på hjerte, så synes jeg bare det er om at køre derud af. Tror nok det er en smagssag det med antallet...

Mht. julemarkedet ( nu det også blir berørt), tror jeg også at det er en smagssag. Jeg havde garanteret brugt en masse penge derhenne!


AD, det med indlæg i toppen... det får du under "sider". På blogspot er det samme sted hvor de redigerer indlæg... og så er der en menu, hvor der står "sider" eller "rediger sider", og så laver du dem dér.


Anyway, søndagen blev brugt på at færdiggøre min pakkekalender. Glæder mig til at få den op! :)

Mivs sagde ...

Det er lysten der driver værket... Mere er der vel ikke at sige :-)