fredag den 5. november 2010

Hausfrau Aftener - også for dig!

Jeg har fået en masse kommentarer på de der hausfrau-aftener, og generelt er der bred enighed om at "det ser fantastisk hyggeligt ud". Og ved I hvad? Det er det skam også!

Derfor vil jeg gerne opfordre alle til at starte samme arrangement op - det er ganske enkelt og ikke noget der fylder alverden i kalenderen. Èn aften hver 14. dag - that's it. Lille ting, stor effekt!


"Men hvordan starter man det op", spørger du måske? og jeg kan jo ikke strikke eller brodere!

Jamen sødeste ven - det er ganske nemt! Og du behøver ikke være en haj til det dersens håndarbejde, for at starte noget op. Det eneste du skal have, er lysten til at ses med skønne kvinder, og til at lave noget kreativt og sjovt. Der er ingen regler på dén front: Du kan sagtens reparere tøj, lave hårblomster, sy knapper på, lave perleplader etc.. alt sammen noget der ikke kræver den store forhåndsviden.

Den eneste regel der er mht. hvad man laver, er at man skal være sød og rar og være parat til at lære de andre noget. I "min" hausfrau-klub, har vi f.eks. hjulpet hinanden med at strikke, hækle, brodere og lave perleplader. Alle hjælper hinanden.


Her følger det rent praktiske:
Lav en facebook gruppe. Sørg for at den er lukket, så det kun er medlemmerne der kan se indholdet. ( Dette af hensyn til adresseoplysninger osv.)

Holder du det, som jeg, hjemme hos dig selv, er det måske også meget rart at du skal godkende alle nye medlemmer, for derved at kunne holde styr på hvem der kommer indenfor din dør.

Så inviterer du alle dine veninder og bekendte. Jeg inviterede både nogle jeg kendte godt, og nogle jeg ikke kendte så godt, men gerne ville have med. Invitér flere end der er plads til på én aften. Hos mig er vi 38 i gruppen, men der er kun plads til 9 hver gang. 

Lav arrangementet helt fast, med hensyn til tid og sted. Hos os er det hver anden onsdag ( lige uger), hos mig, fra 19-22. På denne måde er der ikke nogen der er i tvivl om hvor og hvornår.

Inde i gruppen laver du hver aften som et event/begivenhed, og inviterer alle i gruppen. På den måde kan folk selv melde sig til, og du kan tjekke op på det et par dage før. Husk at skriv hvor mange der er plads til! Når du holder dette arrangement, står du for følgende:

Lav kaffe og te. Gør plads til "damerne", og dæk op med fint porcelæn. Sørg for at have små skåle klar til folks perler etc.

Gæsterne sørger for: 

Højt humør, egne håndarbejder og ikke mindst hjemmebag (såfremt de har tid og lyst).

That's it.

Hvad får man så ud af disse aftener?

Man får lavet mange af de der projekter der ellers skuler olmt til én fra sykassen. 
Man får repareret sine cardigans, etc - alt det man ellers udskyder. 
Man får koblet af og lavet noget kreativt 
og ikke mindst: Set andre mennesker!

I og med at jeg inviterede en masse forskellige kvinder, også dem jeg ikke nødvendigvis kendte så godt, skaber det også mange nye kontakter og er derfor også et godt netværk, på en lidt anden måde end man er vant til. Gæsterne er mere end velkomne til at medbringe andre til arrangementet, men skal naturligvis lige meddele dette af pladshensyn.

Man hører konstant at man skal networke, og at det skal være business rettet - men jeg synes at dette "husmodernetværk" er et fantastisk alternativ og dejligt pusterum i en travl hverdag. Selvom det ikke er rettet mod arbejde, går snakken da også sin gang rundt om bordet, og flere kontakter er dannet i det professionelle liv efter disse aftener.Hvad venter du på? Start DIN Hausfrau klub op allerede i dag!

Jeg skal f.eks. holde hausfrau aften hele i morgen, til Geek Girl MeetUp Copenhagen.

Vi bliver lidt flere end vi plejer... nemlig 150 kvindelige nørder. (lad os håbe, at ikke alle kommer på én gang og skal lave perler! ... så skal der gang i strygejernet haha )9 kommentarer:

Pi Andrea sagde ...

Tak for din fantastiske DIY til at lave en hausfrau-klub selv... :o)
Knuss

Trine sagde ...

Love it, Camille!

Har også gang i noget hausfrau herovre i det Horsensianske - jeg kalder det bare 'kagleriet' fordi det er dét jeg forventer mig mest af ;-)
Vi starter med at mødes 23. november her hos mig, og jeg glæ-hæ-hæææder mig!
Tak for god inspiration. Igen
Kh Trine

Camille sagde ...

Det lyder skisme godt, Trine!

og "Kagleriet" er også et udemærket navn! hahaha

Marie sagde ...

Så er der jo ingen undskyldning for ikke at dyrke sin indre hausfrau :)

Det arrangement du skal til i morgen, lyder vildt cool. Håber du skriver lidt om det på bloggen :)

Camille sagde ...

Nej, det er der nemlig ikke! og 3 timer hver 14. dag kan de fleste overkomme. Så det er bare om at komme i gang! :D

Det kan du tro jeg gør!

Henriette Weber sagde ...

... og hold da op en succes at hausfrau på geek girl meetup var... tak tak tak tak =)

Louise sagde ...

Ved du hvad - jeg tror jeg gør det! Inviterer til Hausfrau-aften her. Yes! Tak for inspiration :-)

Camille sagde ...

BENHÅRDT!

Post endelig billeder! :D

Rimme Rum sagde ...

Fed, fed ide/ tiltag. Lyder super hyggeligt.
/maria