søndag den 26. september 2010

SøndagsSamling vol. 3: Et ægte samlerhjem!

Så er det atter søndag, og 3. gang det er tid for samlerierne!

Denne gang er der tale om samlerier i ordets bogstaveligste forstand, for hos Irene og Fjeder er der ikke bare én, to eller tre samlinger - næ der er adskillige, superfine og skønne samlinger! Jeg tror ikke engang helt selv de har tal på hvor mange forskellige samlinger de har tilsammen, men heldigvis har de masser af plads og et hjem indrettet efter deres små fine skatte.

Det var rigtig svært at vælge hvad der skulle med denne søndag, så jeg tror jeg vil sige at vi STARTER med dette, og så kan der altid komme endnu et "afsnit" (eller 5) fra samlerhjemmet.  ;)

Flere af samlingerne er samlet i skabe, her er smukt jalousi-skab, hvor hver skuffe fortæller en ny historie.

Lad os starte med Irenes samling af små dåser:
Det er fantastisk at se farver, skrifttyper, logo'er...

I en anden skuffe ligger disse fine hårnåle fra en svunden tid.


Fjeder samler på legetøj. Biler, plastikfigurer, bliklegetøj, trøstepræmier fra lotterier og tivoliboder og meget mere. 

Især det med trøstepræmierne synes jeg er interessant. Det er typisk meget billigt fremstillet plastikting, som man har fået som trøstepræmie i tivoli og lignende steder. Fjeder synes det er fedt at disse ting er blevet bevaret siden dengang, netop fordi der ikke er brugt hverken mange penge eller tid i fremstillingen.


og så er der dét med bilerne. Jeg må indrømme at jeg ikke var helt lige så interesseret i dem som i alle de fine figurer, men de fanger alligevel interessen når de står pænt i skabet på rad og række. ;)
Mange af bilerne har han samlet i de originale æsker. Nu de står i skabet, er æskerne naturligvis gemt. De er også samlerobjekter og fine med deres mange farver og illustrationer. Fjeder gemmer dem i små mapper

I det hele taget er den gamle emballage et kig værd, med dens farver, skrifttyper og illustrationer:Meget gammelt legetøj og samlerobjekter er mere værd, når de opbevares i de originale æsker.
Udover at selve legetøjet derved er som nyt og uden slid, må man sige at æskerne bestemt også er med til at fortælle en historie om varen indeni, med deres fine illustrationer og skrifttyper.


Er det ikke fine sager? Jeg er meget imponeret over den store mængde af skatte de to mennesker har samlet sig til i årenes løb, og at de i så stor grad også har emballage osv med. En anden fed ting er, at der både er de dyre samlinger som den store samling musselmalet porcelæn der vil gøre enhver mussel-fan dødmisundelig, til de billige trøstepræmier fra tivolier. Et eller andet sted er det netop det "billige skrammel" der er mest interessant. Tænk at folk har gemt det i så mange år! 

Jeg glæder mig som altid til at komme på besøg i dette skønne hjem igen - og måske opdage nye skatte? Èn ting er sikkert: Jeg tager ALTID mit kamera med! 

3 kommentarer:

Mirjam Theresa sagde ...

Jeg kom lige forbi din blog for første gang og hvor er her bare hyggeligt og fuldt af fine ting :)

Jeg har derfor straks meldt mig som fast læser.

God dag!

Kh. Mirjam

Camille sagde ...

Hej Mirjam, velkommen til! Hav en skøn aften. :)

Ugler i posen sagde ...

Hej Camille
Sikke en skøn blog du har! Jeg så dit indlæg på min blog og måtte også lige aflægge et lille besøg hos dig. Det er jo lige noget for mig - jeg melder mig som fast læser med det samme :) Kh. Mettesofie