onsdag den 19. januar 2011

Noget om at samle på stel...

Sidste år lavede jeg et indlæg om samle på bestik. Helt præcist var det 25. september 2010 at jeg skrev at jeg havde hele 3 forskellige sæt (hvad jeg så skal bruge alle dem til, men de er jo FINE!)

Nu er det oppe på 4, hvoraf det ene er til 10, det andet til 8 og de sidste er til maks 4 kuverter.  Det er både godt og skidt, men man (læs: jeg) ved jo aldrig, hvilket af de "ekstra" jeg finder flere dele til, vel? Så jeg tænker at holde fast på dem lidt endnu. :D

Men nu var det jo slet ikke bestik dette indlæg skulle handle om, næ nej det er service som i stel som i tallerkener og kopper. For hvis du synes jeg er slem hvad angår min bestiksamlen, så er jeg vist storslem når det kommer til porcelænet! 


Jeg har igennem de sidste snart 10 år samlet på Lyngby Danild's Lotus stel. Men efter jeg startede min samling, blev det rasende populært og jeg synes aldrig jeg fandt noget. Så samlingen endte på en 8 kuverter. Til gengæld er det både dybe, flade, kaffekopper, underkopper og kagetallerkener. Så jeg skal vist ikke klage. Men jeg ville så gerne have til 10, samt serveringsdelene som jeg nærmest aldrig har set i salg. Jeg har sukker/flødesættet, men that's it.Men jeg er træt af at jeg ikke kan få flere dele, uden at det koster en formue. Jeg betaler gerne dét det koster... men problemet er nok allermest det, at jeg bare ikke synes jeg finder nogle af delene. Så nu er jeg gået små 10 år tilbage i tiden, og er begyndt en ny samling, af Lyngby Danilds 66 stel, også kendt som Blå/grå dråbe.

Oh hvilken samling!

 Det er som sådan samme stel, men dekorationen er forskellig.

Dvs. det giver 2 stel.Så er der Seletti, der kom bragende ind med pølsetallerkener og andet emballage i porcelæn og glas. Det har vi naturligvis også, med den klare fordel at det kan gå i opvaskemaskinen! (- og det er ganske anvendeligt, skulle jeg hilse at sige!). Vi har både pølsebakker, plastikkrus, kildevandsflasker samt mælke- og flødekarton.


Det var 3 stel.

- så er der alle de mindre ting, som jeg har samlet til mig som årene går. Lidt Upsala Ekeby, ukendte stel fra udlandet og så er der Musselmalet, der også har leveret et par dele til skabene.

- og så er der kopperne. Jeg har dog kun én kop med æble på:


 Det værste er, at jeg har set flere stel jeg gerne vil have. Det er primært de svenske fra Upsala Ekeby jeg er blevet glad for. Jeg kunne selvfølgelig mikse, så det bliver 1-2 stykker af hver, men på den front vil jeg gerne have at bordets kuverter matcher hinanden. Farveforskel i samme mønster er ok, men forskellige stel - det kan man da ikke! :D

 Nu vi snakker om det, så er der også alle de forskellige glas.... men det må vist blive en anden dag....Burde man ikke kun have ét stel? Eller måske 2 - hverdagsstellet og det fine?


Hvordan ser der ud i dine køkkenskabe?   
Kan du holde dig til ét stel?

Post gerne billeder på din blog, det kunne være sjovt at se hvad vi hver især samler.

24 kommentarer:

www.frk-trillingsgaard.blogspot.com sagde ...

Smukke sager må man sige - og du skal lige forbi mig idag ;0)

Fie sagde ...

Orv manner, du må have meget plads :-D
Jeg samler ikke på noget bestemt stel, jeg er nok lidt bange for, at der skal gå "mit-juletræ-må-kun-bestå-af-mainstream-crap-fra-Georg-Jensen" i den :-) MEN der er mange af de gamle stel fra Aluminia som har mit hjerte, og jeg har lige arvet nogle Confetti kopper + underkopper + sidetallerkener fra min mormor. Overvejer at gå videre med det, men støder ind i samme problem som dig: Det er svært at finde uden at give sin halve arm for det.

hellcatno1 sagde ...

Uuuuh ja, jeg har fuldstændig det samme problem med Danild Lotus. Min "samling" begyndte også da det ikke var så skide retro-smart bl. har jeg 4 - 5 Lotus gryder, som jeg gav en 5'er for i Genbrugsloppen i Stefansgade - men det er helt umuligt at få fingrene i noget Lotus, og hvis det endelig er koster det en million. Jeg har pt. kun 6 dybe, 4 flade + et par kopper, 4 underkopper og 6 sidetallerkener i oliven Lotus. En enkelt emalje skål i orange er det også blevet til, men det er for DYRT!
Jeg har også haft en del arvet Confetti, som efterhånden er helt gået til. (Hvis nogen er interesseret har jeg 2 mørkeblå Confetti kopper m. underkopper til salg). Ellers har jeg kørt med et gammelt fransk stel i mørkeblå glas fra 60'erne. Det klunsede jeg en hel kasse af i en baggård :-)
men det er også ved at være væk (læs: smadret). Altså er jeg ret meget inbetween stel, og har også overvejet at finde noget komplet Danild eller Aluminia af en slags,der er pænt, men ikke så sindssygt eftertragtet. Har i nogen ideer??

Ps, Canille, det er da nogen sindssygt smukke glas! Hvor er de fra?

fasterfis sagde ...

Jeg er ikke så skide smart at jeg samler på noget unikt, men jeg er ret fanatisk om mit mumistelsamleri, men jeg er pjattet med alt muligt andet porcelæn også. Helst med kitsh dyr på. Eller andet sjovt. Eller lyserødt.
Fedt at se dit! Jeg har postet mit mumi så mange gange, at det gør jeg ikke så tit mere, men det dukker da op i ny og næ.

Og jeg giver hellcat'en ret i det med glassene, de der med harlekin på er edder flotte!

FRK Gadekjær sagde ...

Det er der bestemt ingen skam i, jeg er selv stor samler af procelæn, glas, skål m.m.
Kan simpelthen ikke gå forbi et loppemarked uden lige at kigge efter noget mere, og mangler man det.... Nej, men det er så fint :-)

Samtidig bliver man jo, som du også nævner med Seletti, ved med at finde nye ting, som da bliver nødt til at være en del af samlingen :-)

Jeg er blevet enig med mig selv om, at det bare gør det mere spændende, når man får gæster, man kan næsten altid servere i noget nyt ;-)

/www.frkgadekjaer.blogspot.com

Anonym sagde ...

Jeg samler på Valdemar fra Aluminia, og har fade og tallerkener og tre, smukke kaffekopper. Jeg har dog også et 'hverdagsstel', som er tilfældigt mintgrønt fra genbrugen. Det kan gå i opvasken, og der er meget af det. I dag ærger jeg mig over, at jeg ikke købe serveringsdelen med også. Jeg er ikke så meget til opdækning med et helt stel, så jeg blander ret meget, fx. bruger jeg ofte mine Valdemar-fade og det andet, den grønne farve er nemlig den samme :-)
Jeg samler også på Mumi-kopper og håndlavede glas.

Asli sagde ...

Kan man holde sig til et stel? Jeg kan i hvert fald ikke. Jeg har det almindelige ikea-stel, som bliver brugt til hverdag. Så har jeg et andet hvidt stel, som jeg har til 12 mennesker i. Så har jeg mussel mega stel til seks personer. Så har jeg det fine turkise fra Aluminia, som blev kickstartet af en arv fra min bedstemor. Der er vist også til seks plus nogle serveringsdele og endelig er der Bjørn Wiinblad tallerkener, som teknisk set ikke er et stel, men som bliver brugt som sådan herhjemme. Det er frygteligt. Det tager så meget plads, men jeg kan ikke rigtig skille mig af med nogen af dem.

A + K = ♥ sagde ...

Nej, jeg har også meget forskelligt.
Hverdagsstel:
Spisetallerkener; melamin m. Mikey Mouse-tryk.
Frokosttallerkner; Green gate (en af hver mønster/farve).
Desserttallerkner; Gennemsigtig neofarvede melamin m. blondekant.
Krus: Green gate ( samme princip som tallerknerne).
Fint-stel:
En blanding af Måge-stellet, Elements, Mussel mega, musselmalet (få halv-blonde ting) og Mumi-stellet. Håber på at kunne supplere med signatur, blå blomst - vil generelt gerne have alt blåt og hvidt fra RC (:

- Kit

ps. Har forresten også et komplet Brigdewater stel. Hmm. Mon man nogensinde får nok?

Helene sagde ...

For pokker da, Camille! Hvor er din blog altid så spændende og aktuel. Da du postede billeder af dine ølkasser, fandt jeg en magen til. I går faldt jeg over en ordenlig røvfuld Danild dråbe stel, det viser du så frem i dag, hvor jeg selv er i København for at afhente en masse stel jeg fandt på nettet, med Mumi.

Jeg bor hjemme, mens jeg drømmer om snarest at få min egen lejlighed. Jeg bilder mig selv ind, at jeg lige så godt kan få opkøbt en masse stel :o)

Jeg har en drøm om at starte en CathrineHolm Lotus stel-samling. Lysten bliver bestemt ikke mindre af, at du poster de fineste billeder. Men ja, prisen er lidt kritisk. I stedet har jeg kastet mig over Arabia stellet med mumi. Samlingen består pt af 7 kopper, men om et par timer skulle den også gerne tælle 10 kopper mere, 5 skåle og en stor kande. Fandt en spændende annonce på Den Blå Avis. Jeg måtte slå til.

Men forhåbentlig mere om det på min blog, når stellet er hentet hjem :o)

Ltotheola sagde ...

Kender det ALT alt for godt.
Jeg ejer efterhånden også et par forskellige stel, heriblandt:
Mit første flytte-hjemmefra-kit fra IKEA til 12 personer i højglans sort.
Lyngby's Sorgenfri Stel (bare fordi jeg havde fundet to underkopper i en genbrug, og besluttede mig for at samle et helt kaffestel.)
Derudover samler jeg til B&G's Grøn Vallø - fordi det står på min arve-liste efter mine forældre. Og jeg ved der mangler mange ting til mors stel - så hvorfor ikke bare købe de ting når man falder over dem?
Sidst men ikke mindst har jeg et væld af forskellige sjove tallerkner jeg har fundet hist og her, som egentligt skulle hænges op på væggen - men indtil videre bliver de brugt i det daglige.

Så frygt ej - du er ikke den eneste "tossede" porcelæns-samler i verden.

Du skulle bare se mine samlinger af Glas og Køkkengrej også :)

Margith sagde ...

Hej Camille!
Du vil vil vide hvormeget porcelæn/stel jeg har :-) Danild stellet er rigtigt fint og jeg skal tænke på dig hvis jeg løber over noget. Især den limegrønne synes jeg er smuk.
Dine glas er meget smukke :-)

Stine sagde ...

Hvor er det nogle fine stel, du samler på! Og de ser ikke engang slidt ud. Det synes jeg ellers altid tingene er, når jeg finder noget pænt på loppemarkeder. :)

Kreativista i Boligrum sagde ...

WOW sikke meget smukt porcelæn..
Drømme, drømme, drømme..

Tjek min blog, jeg har includeret dig i en blog-leg. Håber du har lyst til at lege med :-)

Kh Maria

Malene sagde ...

Super flot samling du har. Jeg er ret lig dig på det punkt. Mine køkkenskabe og hylder er også en stor blandet landhandel :)

Louise sagde ...

Hvor er det bare nogle helt utrolige smukke stel du samler på! Wauw..
Jeg har aldrig dyrket eller samlet på service på den måde, men når jeg ser dine smukke billeder får jeg helt klart lyst til at kaste mig ud i det også :-)

Camille sagde ...

Orv hvor mange kommentarer der var kommet! Tusind tak allesammen! :)

Først og fremmest: Nej, vi har ikke meget plads. Snarere det omvendte. Måske endda minusplads? :D Men skabene er fyldte til randen, og jeg forsøger at tynde ud i det, men uden held. Måske er det bare sådan det skal være...

Uh Fie, den følelse har jeg også nogen gange. Men så tænker jeg at sådan blir det alligevel aldrig, når det er gamle ting, og samler ivrigt videre. :D

Uh Helle, det var billigt! Mener mine gryder kostede 100 kr stykket, en det er også ret billigt i forhold til 2011 priser. Jeg synes Danild stellene er fine, også fordi de minder meget om Lotus (det er jo samme stel men forskellig deko). Jeg har vælgt blå/grå dråbe, men harlekin er også ret fint og til at betale. Og ellers tror jeg at du ville synes vældig godt om Gefle Pigg stellet, der er svensk.

Mine glas er fra svenske Lagerhaus. Jeg tror desværre ikke de har dem længere.

Fasterfis - uh Mumi er også så fint og rart. Dét er godt at samle på!

Frk. Gadekjær, du siger noget! Her er der næsten altid flyttet rundt på noget, men måske jeg skulle begynde at trumfe dem med nyt service! Benhårdt!

Anonym, ja, det er fedt at blande lidt. Har også dele fra andre 50'er/60'er stel jeg blander med, bla. Susanne stellet.

Asli, det glæder mig at du er med på vognen! Sådan skal det gøres!

Kit: Mickey Mouse tallerkener! Benhårdt! Jeg synes også det er fedt at blande forskelligt fra den Kongelige. Mit yndlingsstel derfra er det med stemplet på (kan ikke huske navnet).

Helene, du er da vist endnu mere stel-slem end jeg er! Megafedt! (og det der dråbe stel, det vil du da slet ikke have... haha)

Ltotheola, Smart tænkt med at samle på forskud til det arvede. Så ender det måske med en komplet samling.
og vil meget gerne se samlingerne, det lyder fedt!

Margith, det må du rigtig gerne! Og ja, jeg kan forestille mig at du også har en del porcelæn i skabene. Vis det endelig frem!

Louise, det skal du da endelig! Er sikkert på at du kunne finde på noget fint noget at samle.

Mirjam Theresa sagde ...

Fantastisk!

Selv ejer jeg kun en underkop med det fine 66-motiv, du samler. Den står med et stearinlys på.

Jeg vil helt sikkert følge din opfordring og åbne køkkenskabene en af dagene. Har i mange år været meget stor porcelænssamler, så tror måske at det kommer til at strække sig over nogle indlæg ;) Har længe tænkt at det måtte vises frem, men det er altså et større projekt. Men godt med en opfordring så. Tak for det!

Og nej, jeg kan absolut ikke holde mig til et stel og har sandt at sige heller ikke prøvet. Til det er jeg alt for "maksimalistisk", som jeg ynder at kalde det ;)

God dag!

Kh. Mirjam

hellcatno1 sagde ...

Wow! Gefle pigg stellet er smukt! Men det er vist heller ikke heeelt nemt at få fat i? Danilds Blå Flamme (Harlekin) havde vi derhjemme og jeg har faktisk købt et fuldt stel (minus serveringsdele)til min far på plejehjemmet. Det arver jeg jo en dag ... hmmm ... men jeg synes også at Danild's Tangent stel er fint. Og så er det ikke så svært at få fat på/dyrt.

Camille sagde ...

Mirjam, dét vil jeg glæder mig til! Jeg tænkte at netop du må have masser af fine sager i gemmerne! Så det vil jeg glæde mig overordentligt meget til!

Maksimalisme er yndlingsstilen! <3

Helle, ja, jeg tænkte at du nok ville synes om det! Men det er sikkert både svært og lidt pricy. Men jeg regner med at få fingrene i noget snart så du må sige til om det er noget. Tangent er også fint, ja. Tror jeg kan lide alle Lyngby stel, og visse er jo ganske k prismæssigt på dba, for eksempel.

Mirjam Theresa sagde ...

Så er første indlæg om porcelænssamlingen på bloggen - her: http://aebleblomstblog.blogspot.com/2011/01/porceln-i-confetti.html :)

Regner med at lave flere henad vejen :) Det er hyggeligt at nyde noget af det man har.

Kh. Mirjam

eggzakly sagde ...

Jeg har det princip at jeg ikke må eje mere end 3 ens tallerkener/kopper/glas. De matcher vel allesammen på et eller andet plan, men de er alle fra forskellige producenter (bortset fra glassene, som mest er fra Iittala, men til gengæld er i forskellige farver).

Jeg er faktisk lidt neurotisk med det, jeg plejer at starte med f.eks. at købe én tallerken, som jeg så "tester" i en periode (læs: mindst et år). Når jeg så har besluttet mig for at jeg godt kan lide tallerkenen køber jeg en eller to til - helst i en anden farve eller facon end den første.

Needless to say, har jeg ikke en særlig stor samling da det jo er en lidt langsom proces :)

Benedikte sagde ...

Hej!
sikke en fin blog!!
hvis nogen skulle være interesserede så sælger jeg mit blå lotus stel på denne side:

http://www.trendsales.dk/listings/lyngby-danilds-lotus-stel-stel/27879791?pn=1&rt=ssr&search=lyngby+danild%27s&status=1

Mvh. Benedikte

Myrra Risom sagde ...

Hej alle
Er der nogen her inde som har erfaring med at sætte aluminium stellet Valdemar eller legenden stel i opvaskemaskinen? Jeg bruger mit steel til hverdag men har nu fået opvaskemaskine og vil gerne blive ved med at bruge det hvis det ikke gå i stykker af det?

Anonym sagde ...

Er der nogen, der har erfaring med Danild porcelæn Regndråben, nr. 66, tangent m.m. om det kan tåle opvaskemaskine?
Hilsen Henning