tirsdag den 4. januar 2011

Mon du bemærket har, hvad der på loftet var...

For nogle år siden kom den første elefant. Jeg husker ikke om det var Karls eller Aksels, men fælles for begge var at jeg sådan havde lyst til at beholde alle de fine elefanter, der kom til verden i de fineste gamle håndklæder med skønt retroprint. Men de skulle jo hjem til nogle søde børn. Karl, Aksel, Sigrid, Anni-Kathrine

én af de allerførste jeg lavede i 2007. Denne fine basse fik Aksel i gave, da hans lillesøster blev døbt.

Jeg lavede en 4 stykker, og så tabte jeg lysten til at lave dem. De er nemlig ikke nemme at lave, for udover at materialerne er svære at finde, så tager det en krig at sy de søde elefanter, da frottéen bestemt ikke arter sig pænt. Dobbeltsyninger, 6 lag tykt håndklæde... det er vist nok til at tage pusten fra enhver!

 - og denne fine én mener jeg var ham, der blev adopteret af Karl i fødselsgave...

Men tiden gik, og flere og flere spurgte på "dé der elefanter du engang lavede"...

Sidst i december (selvfølgelig for sent til julehandlen, men hvad pokker...) kom den så tilbage. Lysten, tiden, overskuddet. Godt hjulpet på vej af verdens 2 sejeste praktikanter (Sandra og Nadja), startede det så igen:

Den elefantastiske familie!

 Hermann, der er nu er klar til adoption

Meget ulig det andet jeg laver, på flere områder. Det er jo hverken kjoler eller smykker, men en...krammebamse! Mønstret har jeg  engang købt, og frotté er ej heller mit vanlige materiale. 

Men hvilken fornøjelse at se det lille væsen komme til syne blandt ens hænder! Hver og én har de sin egen personlighed og udtryk, så de får som det mest naturlige da også et navn og et rigtigt, rødt hjerte indeni. Jeg elsker det faktum at de er lavet af genanvendte håndklæder fra en svunden tid, og derfor er frie for giftige stoffer og ting man kan være allergisk for.

Den nyeste i familien er lille Frøken Abricot, som er min personlige favorit af den alle. Derfor var det også med et lille stik i hjertet, at hun allerede forlader systuen, for et liv som yndlingsbamse hos en lille babypige.
9 kommentarer:

M.S.J. sagde ...

Åh hvor er de søde!

Fie sagde ...

De er bare så fine!

Julia Hausfrau sagde ...

Årh hvad, Hermann er fin! Måske han skulle bo hos Otto?

Louise sagde ...

De er simpelthen så fine, dine elefantastiske elefanter!

Lisbeth sagde ...

Ja, de er altså virkeligt kære!!! <3

Heidi sagde ...

De er da fantastiske de elefanter. hvor sælger du dem?

Loppe-shoppe sagde ...

:-)

Margith sagde ...

Hej Camille!
Hvor er de søde, tror jeg har et håndklæde liggende pga printet, måske du skal have det ?

LadyAngore sagde ...

så sött!!