fredag den 7. januar 2011

Samler du på noget?

- og må jeg komme forbi og tage billeder og snakke med dig om din samling?

Jeg er en samler. Jeg samler på Robotter, Eslau keramik, Cheri serveringsdele, og meget meget mere.


Jeg synes samlinger er smadder interessant: Hvorfor samler vi, og hvordan iscenesætter vi vores samling?

Nogen samler sin samling ét sted. En hylde, et skab, en skuffe. Andre spreder den udover hele hjemmet.

Nogen stopper på et tidspunkt sin samling, så er den stor nok.  Andre fortsætter til det invaderer hele hjemmet og nærmest tager magten fra resten.

Hvem hvornår er det sejt og hvornår er det for meget? - og hvem bestemmer?

Jeg vil rigtig gerne vise flere samlinger frem, så har du lyst til at være med, så skriv ENDELIG til mig. Min mail er camille@hverdagshjem.dk.

Jeg har tidligere bla besøgt Irene og Fjeder,  Yunah, og Helle - og ikke mindst postet en masse fra mine egne samlinger. Du finder tidligere indlæg her.

Helle samler på vaser

- og Hula piger.

 Yunah har en ting for spanske og mexikanske figurer

Fjeder samler på gammelt blik-legetøj

Irene samler på pudderdåser, parfumeflakoner og fine gamle hårnåle på kort.

8 kommentarer:

Lene sagde ...

Tror vi alle samlet på et eller andet, her i huset er det nisser, mest dem fra klareborg og de får kun lov til at invardere hjemmet til jul, ellers ville min søde mand få nisseflip, men der sniger sig da også andre nisser ind i hjemme i løbet af december måned og lige nu mener han at jeg og min veninde konkurerrer om hvem der kan få skrabet mest til sig. Men hende kan jeg ikke slå for hun talte henved 1300 stykker julepynt her da hun tog det ned. :-)

På et tidspunkt samlede jeg på grise, det var mine døtre der fik sat gang i den samling, men den har ligget stille i et par år nu.

Som teenager var det de små blå procelæns fingerbøl med årstal der var dillen, tror jeg har dem liggende et eller andet sted endnu.

Ellers må det være min samling af forskellige stoffer, garn og andre kreative ting som er samlerobjekter lige nu og de flyder over hele huset :-)
Sammen med alle min bøger, for man smider da ikke bøger ud, heller ikke selvom de er læst mange gange, niks de skal blive boende, ved min ene datter har det på samme måde.

Så her er der vist lidt af hvert.

Glæder mig til at se hvor mange forskellige indslag du får med samlerting :-)
God jagt og dag.

fasterfis sagde ...

Hej, jeg har kigget forbi herinde et par gang efterhånden og synes her så fint! Jeg er også vild med samlerier, samler selv på sager, og er lidt ustoppelig på området Converse all star sko(21 par), Mumi stel(som så mange andre, men jeg har en helt del efterhånden, 13 tallerkner og 18 kopper fx), Hjorte figur samleri og solbriller er jeg også glad får.. og hårspænder.
Sig til hvis det lyder spændende for dit projekt!

Thit sagde ...

Jeg har altid samlet og været tingfinder - lige siden jeg var helt lille. Jeg har samlet på alle ting som småpiger bør samle på - glansbilleder, viskelædre, servietter osv. Dette er dog gået lidt i stå og nu er samlermanien koncentreret om "brugbare" ting - dr. martens støvler og Lola Ramona sko. Man kan sige, at det tager tid at få sådan en samling op når man kun er på SU, men jeg har ikke travlt ;) Vintagekjoler/tøj og kostumer! uha ja, jeg elsker alt der har med historie også gøre og har 3 middelalderdragter (selv syet), en 1700tals teaterkjole og div. småting. De sidste par år er samlermanien ændret lidt. Jeg er arkæolog og arbejder jo med samlinger hver dag kan man sige! Derfor behøver jeg ikke selv samle og samtidig er det også et forkert og uetisk signal at sende hvis den der skal sørge for at samlingerne af vores fortid er tilgængelig for alle, selv holder en samling derhjemme - giver det mening?
Jeg kan ikke komme i tanke om jeg samler på mere - min kæreste ville nok sige ALT... ;) Han selv samler på LEGO (pirat) og thorshamre! Han har ca. 40 og går med en ny hver dag!
Thit

Belladotte sagde ...

jeg samler på glansbilleder dem har jeg mange af :)

Anonym sagde ...

Da jeg var lille samlede jeg på alverdens ting, servietter, viskelædre, glansbilleder, kinderægfigurer, klistermærker - you name it!
Men det stoppede ligesom på et tidspunkt. Nu samler jeg ikke på noget længere, selvom jeg må indrømme at ugler er noget der fylder meget i mit hjem.

Jeg synes det er vildt spændende at se andre folks samlinger og det er da helt op til den enkelte at bestemme hvornår det er for nok eller for meget.

www.frk-trillingsgaard.blogspot.com sagde ...

Altså hos MIG (kald mig bare sygelig) er det sådan at når jeg køber noget jeg kan li (fx en porcelænsfigur) - så er det som om øjnene lige præcis finder de typer NÆSTE gang man er på gennerjagt - og så køber man jo også den.. Så jeg har små samlinger af ALT herhjemme; retro vaser og duge. katte, pindsvin, svampe i porcelæn. Urtepotteskjulere med skøre motiver eller ansigter. Gamle facadebogstaver, kagedåser.. Jamn, you name it!! Ü af store samlinger kan nævnes mine hjorte og kanin figurer og selvfølgelig vintagekjole og plastik armbånd i regnbuens farver..

Ohhh my god!! Kan lige pludselig se hvor slem en samler jeg er..

***Mutter*** sagde ...

Hvad er der sket med mig ?!! Jeg samler vist ikke på noget mere. Kan i hvert tilfælde ikke komme i tanke om noget.
Men jeg glæder mig til at læse om de andres samlinger.

Camille sagde ...

wow I har gang i nogle samlerier!!!

Benhårdt!

Send mig en mail på camille@hverdagshjem hvis du har lyst til at være med. Der er ingen regler/kriterier for hvad det kan være, sålænge det er en samling. (så det er eneste kriterie)