torsdag den 2. december 2010

Hvornår har du sidst sendt et brev?

Overskriften siger alt:  Hvornår har du sidst sendt et brev?

Ikke en sms, ikke en mail - men et HÅNDSKREVET BREV. Med frimærke og det hele.

Jeg kan slet ikke huske hvornår jeg sidst har gjort det. Hvad jeg dog KAN huske, er at jeg til min fødselsdag fik ét fødselsdagskort, sendt med posten. Det var smadder hyggeligt, og vakte stor lykke at finde det i postkassen, mellem alle reklamerne og rudekuverter.

Hvorfor skriver vi ikke breve mere? Det tager tid, måske? Det er dyrt? Det er besværligt? jo, jo - men HELT ÆRLIGT... mon ikke man kunne få tid til det alligevel, i ny og næ?

Nu står julen snart for døren, så jeg synes det er et udmærket tidspunkt at gøre det på.

Som Mette Ehlers viser i sin fabelagtige PostDK julefilm er julen sammensat af 4 kerneelementer:


- og hvad sker der så når man fjerner den ene del, julepost?



se hvad der sker i filmen der ligger på youtube lige her (og tryk endelig thumbs up på siden!).

Hvad skal jeg skrive i det brev, spørger du måske?

Ja, i dag hvor sms, email og facebook er allemandseje, kan det måske være svært at finde på, hvad der skal stå. Vi holder os opdaterede på hinandens liv med nogle få klik, men derfor synes jeg alligevel, at man kan skrive lidt om hvad man laver for tiden. Du kan også skrive noget du ikke ville skrive på din facebook side, for eksempel? ;)

Læg et udklip, et klistermærke eller billede ved, find et pænt kort etc.

- og så sæt da lige et JULEMÆRKE på kuverten!


Julemærket er én af julens vigtigste traditioner. Det har eksisteret siden 1904, og kommer tilbage hver jul, hvert år med nyt motiv. Overskuddet går til de 4 julemærkehjem, hvor man tager sig af børn der har det svært. Du kan også få en masse andre fine ting med julemærkemotivet på, som f.eks en lille broche pin. Køb dem her, eller på dit lokale posthus.

Husk at du stadig skal sætte et almindeligt frimærke på, da der ikke er porto på julemærket.

Som en lille ekstra ting, i denne forbindelse, vil jeg nævne at posten har lavet nogle fine små vinterfrimærker, der i år forestiller Snemand Frost og Frøken Tø i en mere moderne udgave. Det er et superfint mærke, men HUSK! det er et almindeligt frimærke, så det erstatter ikke julemærket. Køb begge to, og dekorér derved din kuvert mest muligt, samtidig med at du støtter et godt formål.

8 kommentarer:

Belladotte sagde ...

jeg har lige skrevet 7 julekort i hånden i dag og om lidt sender jeg dem :)

Line sagde ...

Jeg har helt sikkert planer om at sende julekort igen i år - og der skal selvfølgelig julemærker på!

Har du set nogle fede/sjove julekort på din netfærden? (Jeg vil ikke lave dem selv) Men alligevel vil jeg sige, at dem der er i butikker er ofte ret kedelige...

Margith sagde ...

I mandags sendte vi håndskrevne julekort til mine store piger i London :-)

BillyRubin sagde ...

Jeg sender julekort hvert år, desværre er det ikke altid at andre end min familie gider sende igen. Men dem om det :D

Louise sagde ...

Fin lille julefilm :-)

Jeg sender faktisk jævnligt breve - håndskrevet med frimærke und alles ;-)
Jeg har en kær veninde som bor - relativt - langt fra mig, og vi er begge gode til at sende små breve, weekend-hilsner og gaver. Det er SÅ hyggeligt - og noget helt særligt! Ligeledes kan jeg regne med (og det samme kan hun) at der altid ligger et kort i postkassen fra hende til min, eller mine børns fødselsdag. Det er skønt!
Generelt sender jeg faktisk en del fødselsdagskort med posten - for det ér bare så fint at modtage et sådant på selve dagen synes jeg.

Jeg sender også altid julekort - og køber altid julemærker til dem!

Rikke sagde ...

Billeder af den yngste... kreative julekort... jule- og frimærker er indkøbt ;) ... Der er INTET som at få en brev i postkassen... ALTSÅ den udenfor ved hoveddøren ;)

irene sagde ...

sender mange fødselsdagskort, kan jo også selv godt li at modtage gl.daws post!! ang, julekort, så skrev jeg rigtig mange engang, men når man selv kun modtog en lille sjat, blev jeg lidt træt af det. nu sender jeg til dem jeg virkelig gerne vil ønske en go jul!!

Fama sagde ...

Ja, ekte håndskrevne og personlige brev er fantastisk. Jeg skriver ikke ofte brev men av og til. Siste brev skrev jeg for 7 dager siden. La en sjokolade og et par øredobber jeg hadde laget selv i konvolutten.

Hilsen Fama, Norge