søndag den 6. februar 2011

Flere og flere gaar om ad Nørregade...

... og det ville jeg da ønske jeg også havde, men sandheden er, at jeg var et smut på Loppemarked, og fandt dette:


Intet mindre end et mørkeblåt dørhåndtag, i (noget smudset, men ikke desto mindre) originalemballage fra Dalle Valle!!!

Se, dét synes jeg er et fund! Tænk at det stadig findes, selvom Daells har været lukket i mange år efterhånden. 1999 var det sidste år man kunne "gå om ad Nørregade", som det velkendte motto sagde.

Håndtaget kostede 7,95 kr dengang det lå i butikken...


Jeg nænner næsten ikke at pakke det ud... det er som om der er noget "magisk" ved de gamle emballager... nu det er blevet gemt så mange år.Jeg husker ikke meget om Dalle Valle, som Daells Varehus hed i folkemunde, men husker et år til jul, hvor jeg var der med min mormor. Vi skulle sammen finde min julegave, og bagefter spiste vi softice, købt i varehuset.

Det var MEGET hemmeligt hvad vi havde købt (en denim nederdel), og jeg havde fået strenge instrukser om, at jeg ikke måtte sige det til nogen, heller ikke min mor. Det endte med at jeg ikke kunne tie stille, men sagde at jeg havde fået cowboybukser, så det ikke var helt rigtigt.... hehe børn og hemmeligheder...

Læs noget om Daells Varehus her.

Det er sjovt som de gamle stormagasiner måtte bukke under, men nu er afløst af de meget kedelige storcentre, med de samme kædebutikker i. Trist, synes jeg. Men så igen... jeg handler sjældent i Magasin og Illum, som ellers er de sidste tilbage her i København. Jeg foretrækker de små forretninger i sidegaderne. ;)

2 kommentarer:

Pi Andrea sagde ...

Åhhh hvilken nostalgi... :o)
Jeg husker ganske tydeligt Dalle-Valle...og kunne fortælle alen lange anekdoter om det sted...men vil bare nøjes med at sige at jeg savner Daells Varehus...og tak Camilla fordi jeg lige blev mindet om det ... :oD
Knuss

fasterfis sagde ...

sikke et fint håndtag! Flere farver ind i hjemmet tak!
Jeg synes også frygteligt godt om flotte indpakninger, men få det ud og op/ind i en dør! !
Dallevalle i Ryesgade hjemme i Århus var da bomb da jeg var lille. Helt på højde med Magasin og Salling i mit hovede. Men mon det egentligt var det for de voksne også?