lørdag den 25. marts 2017

Ammestart - ingen sir' det bliver nemmere tredje gang!

Selvom det er tredje barn, er der ingen der har sagt det skal være nemt...

Den første tid, ammestart. Hvert barn er sit eget, og hver ny begyndelse ligeså. Ved første barn var amningen én sej kamp, anden gang var den piece of cake. Her tredje gang er starten lidt svær, må jeg nok erkende.

Bjørn fik gulsot, ligesom sine søskende. Det behøver ikke at være farligt eller behandlingskrævende, men det kræver lige lidt ekstra opmærksomhed til at starte med, da barnet bliver lidt sløvt, og det derfor kan være svært med amningen - som er vejen ud af gulsot, sammen med lys.


Jeg troede egentlig at det gik ok, og var helt glad, da han ikke havde tabt sig så meget da Sundhedsplejersken var forbi første gang. Fra 4154 til 3950 gram - og han 'måtte' tabe sig helt ned til omkring 3750! Men anden gang hun kom, en uge senere, sagde vægten 3900. ØV! Dér skulle han jo gerne have taget på, og ikke ligefrem have tabt sig! 

Vi har allerede kæmpet med forkert ammevejledning fra hospitalet, hvilket medførte for sen indførelse af ammebrikker (jeg har to fulde ammeforløb med brik bag mig, så naivt at tro at tredje gang var anderledes... men jeg trodsede egen mavefornemmelse og erfaring, da jeg fik andet at vide, og man vil jo gerne gøre sit bedste...), tilstoppede mælkegange, og overproduktion. Bum.

Nu prøver vi fra en frisk, og holder mig til min egen erfaring og mavefornemmelse for hvad der virker. Der er "eksamen" på tirsdag, hvor sundhedsplejersken kommer på besøg igen. Indtil da står den på amning, hud mod hud, alkoholfri øl, brystpumpe og hvad ved jeg. Det SKAL lykkes!


Alkoholfri øl er godt for mælkeproduktionen, så der er indkøbt et lille lager...


1 kommentar:

Anonym sagde ...

Seje kvinde💪🏻😘