mandag den 24. oktober 2011

Om 2 måneder er det juleaften, der er længe, længe til!

Glædelig 24. oktober! I dag er der præcis 2 måneder til, at vi atter skal sidde ved julebordene i de små hjem, og spise ALT for meget mad, juleknas og godter og åbne fine julegaver. Ak ja, endnu engang er det snart JUL!

Når jeg tænker jul, tænker jeg også JULEMÆRKEMARCH.


Jeg skrev også om denne tradition sidste år, da det er noget jeg kender fra min egen barndom, og udover at det er ganske hyggeligt, er det en god sag at gå for, da alt overskuddet fra salg af årets julemærker, julemarch mv går til at støtte de 4 julemærkehjem.

Julemærkehjemmene er et sted for børn der ikke har det godt derhjemme.  Børn der bliver mobbet, børn der måske har oplevet sygdom og død alt for tæt på, eller børn der måske bare er kørt godt og grundigt fast i hverdagen. Fælles for de fleste af børnene er, at de er ensomme, og derfor har mange også mistet troen på sig selv. Når et barn kommer på et julemærkehjem, får det et pusterum fra hverdagen, og får 3 måneder lidt væk hjemmefra med nye venskaber, masser af lege og idræt - og med voksne der har tid til at lytte. De bliver undervist i små hold, og får derfor opbygget deres selvværd, og kommer hjem med fornyet energi og mod.

Som der står på Julemærkeportalen:
Efterhånden har deltagerne gået jorden rundt flere gange, og Julemærkemarchen har igennem årene overrakt ikke mindre end 11.468.647 kr. til Julemærkefonden – sidste år blev det til 945.000 kr., som aktive og støttende mennesker havde gået ind til børnene på Julemærkehjemmene.

 billede fra Julemærkeportalen

Årets julemærkemarch finder sted den 4. december (altid første søndag i december) og der er startsteder over hele landet (du finder det der er nærmest dig her). Se nærmere info vedr. priser og tilmelding på Julemærkemarchens hjemmeside.

Fristen for tilmelding på forhånd er den 15. november, hvis du skal være helt sikker på at kunne få medalje og diplom. Desuden får du begge to lidt billigere, så det er en god idé at planlægge allerede nu.

Tag familien under armen, få en hyggelig dag sammen og støt et godt formål!

3 kommentarer:

Malene sagde ...

Hej Camille
Tak for tippet. Jeg kan se på listen at min by er med, så jeg vil tage ungerne under armen og gå en tur i en god sags tjeneste.
Kh. Malene

Frk. Nielsen :o) sagde ...

Årh Streeeessss!
Længe længe til, går som regel bare alt for hurtigt :o/

Tusind tak for reminderen Camille :o)
Og KÆMPE tillykke med den lille som er under vejs!

/Pia

Camille sagde ...

Malene, det lyder sejt! Det er en tradition som jeg husker som RET hyggelig, og så var det sejt som barn at få en medalje OG diplom! :D

Pia, der er goood tid, så ingen stress! ;) (og tak!)