fredag den 23. september 2011

Kommentarmoderation - ja eller nej?

Jeg har flere gange i blogland set kommentarmoderation blive vendt... er det godt eller skidt?

Som sådan synes jeg da helt klart at ordet skal være frit, og jeg er da også åben for at meninger kan være forskellige, og at et indlæg derfor kan forårsage en vis debat i kommentarerne - sålænge tonen ikke bliver hård og urimelig.

Jeg har valgt at have kommentarmoderation på - ikke fordi jeg censorerer kommentarer bort (for det har jeg aldrig gjort) - men for at gøre det nemmere for dig der vælger at kommentere.

"Hmm... hvordan kan dét gøre det nemmere for mig?" - tænker du så måske?

Jo, ser du: Når man kommenterer på mange andre blogs, skal man taste et ord ind, for at kommentaren bliver postet. Det er for at spamrobotter ikke poster løs. Jeg HADER at taste det ord ind (for det er oftest ikke samtidig med kommentaren, så siden skal lige loade først). Derfor har jeg kommentarmoderation på, for så skal du ikke taste det satans lille vrøvleord ind, men i stedet for skal jeg lige godkende din kommentar.

"Kunne man så ikke bare fjerne det ord, det er der da flere der gør?" - er så måske det næste du tænker.

Jo, det kan man sagtens. Men jeg gider ikke lægge spalteplads til alskens spam, mistænkelige links etc, og de kommer jævnligt frem, især her hos mig. Jeg ved ikke om min blog er mere spamramt end de andres, men jeg synes ihvertfald der er lige rigeligt nok, og dét censorerer jeg helt og aldeles væk!

Så kommentér endelig, jeg bliver superglad for dem hver og én. Hvis du ikke er helt enig med mig, må du altså også gerne skrive det, jeg bliver ikke tøsefornærmet af den grund.


6 kommentarer:

Julia Hausfrau sagde ...

Hej Camille. Jeg har taget ordet i brug igen, selvom jeg egentlig også selv hader det. Det gjorde jeg netop for at undgå de mange spamkommentarer som jeg også er hårdt ramt af. Moderationen duer ikke for mig, for jeg har ikke tiden til at gå ind og godkende kommentarer dagligt. Mht. det med sletning af kommentarer, så har jeg måttet slette nogle en overgang, som jeg tror kom fra en såkaldt troll. Det var ikke myntet på mine indlægs indhold, men udelukkende provokationer. Den slags syntes jeg man skal slette, og slet ikke kommentere på. God weekend :)

Marina sagde ...

Kære Camille.

Jeg hader også de der ord man skal skrive på næsten alle bloggerblogs og hvis det bliver forhindret med moderationen er det en fin ting. Nogle vælger så at have begge dele og det fatter jeg slet ikke men hvad ved bønder om arkurkesalat. Nu skriver jeg på et system der hedder typepad og selvom der er ulemper er der også fordele. F.eks. synes jeg det er super nemt at håndterer spam. Systemet sorterer selv det meste fra og de få der slipper igennem kan jeg meget let fjerne på min kommentar side.

Hav en dejlig weekend.

Reke sagde ...

Jeg bruger hverken det ene eller det andet, og indtil videre har jeg ikke haft problemer med spam. Men hvis jeg får det, tager jeg nok "ordet" til mig igen.

Personligt har jeg det lidt sådan, at jeg foretrækker at skulle skrive underlige ord frem for at skulle vente på at få min kommentar godkendt. Selv om jeg godt ved, at det for de fleste blogejere blot handler om noget praktisk, ja så giver det mig alligvel en følelse af... noget mistillids-agtigt noget.

Men: Trods alt ikke mere end, at jeg stadig kommenterer på de blogs. Så jeg ved ikke, hvor meget, det tæller :)

KGaardsted sagde ...

Hihi! Frugt med krymmel :P Mums!

Ang. dit indlæg, så har jeg endnu ikke oplevet spam.. Men har også det der saaaaa***s ord på! Men er selv træt af det andre steder.. Så din idé er jo smart nok! :)

Camille sagde ...

Julia... dit ord er ok - for det er i samme omgang som selve kommentaren. HADER bare når man først skal skrive en kommentar, så loader siden og så skal kan taste ordet..

og ja, trolls er bare trælse.

Marina.. ja, begge dele er fjollet. Jeg sletter bare den spam der så kommer, og så når den aldrig ud til jer andre.

Reke... ja, det er nemlig også det jeg kan være bange for at folk tror. For det er slet ikke sådan ment. Jeg tænker dog også at det er rart at slippe for "ordet".

KGaardsted... ja, det er da en dessert der vil noget! :D

KGaardsted sagde ...

Hvordan får jeg ordet til at stå i samme omgang som kommentaren? HADER det der med, at siden skal loade!