tirsdag den 10. januar 2012

Dukke Lise

Her er Lise - er hun ikke fin?!Lise mødte vi for en uge siden... på en regnfuld og stormende tirsdag. Vi var nede på genbrugspladsen med lidt sager til byttehjørnet, da en dame kom ned og lagde hende på en hylde. Jeg MÅTTE lige se hvad det nu var, og ih altså - den fine dukke skulle da ikke ligge der, alene i regnen!

Da jeg havde lagt dukken ned i min pose, kom damen tilbage med flere sager, og jeg måtte da fortælle hende at jeg altså ikke havde kunne bære at se den fine dukke ligge der på hylden, så hende havde jeg snuppet. Jeg fik at vide, at hun blev født i 1955, hed Lise og var hendes allerførste dukke.  "- det hedder hun skam stadigvæk!", udbrød jeg, "og nu er hun en ny lille piges allerførste dukke", og hentydede til min runde mave. Tænk hvor så damen pludselig glad ud!

Det er nu nok ikke sådan en dukke man leger med... mere én der sidder og er fin på en hylde, 
og så kan man lege lidt med hende under opsyn senere, tænker jeg.

Da vi kom hjem, opdagede jeg dette på ryggen af Lise:


Med google's hjælp kunne jeg finde frem til, at det er en skildpaddedukke fra Tyskland. Hun er lavet i materialet Tortulon, der afløste Celluloid i 1954, Celluloid er jo ganske brandfarligt, så Tortulon (der er firmaets eget varemærke), var en ny type plastik der var mindre brandfarligt, og samtidigt mere robust. 

Jeg fandt endda en dukke magen til, blot med originalt tøj på... på auktion til foreløbig 95 euro! Det svarer ca. til 700 danske kroner, så den fine Lise er ikke bare fin, hun er også penge værd. Gad vide om hendes første ejer vidste det, da hun lagde hende ned i byttehjørnet?

Uanset hvad, så er værdien i kroner og øre ligegyldig - Dukke Lise er meget mere værd for os, og nu får hun atter engang lov til at være en lille piges allerførste dukke.

8 kommentarer:

Fru Forstad sagde ...

Vildt nok at den kan være så mange penge værd.
Det er sjovt med dukker. Jeg synes, de er drønuhyggeligt (ligesom klove og gøglere) men min lille pige ELSKER dukke, og putter, kysser og nusser sin dukke, alt hvad hun kan.

Tillykke med dukke til jeres lille pige

Betina, Styled Our Way sagde ...

Sikke en fin historie. Jeg elsker simpelthen ting med en historie bag.

Maja_B_ sagde ...

Fin dukkelise...;)
Hej fra Maja B

Mirjam Theresa sagde ...

Skøn historie! Og hvilken sød dukke. Jeg er vild med de blå øjne, der næsten er levende.

Dog undrer det mig at kvinden ville skille sig af med sin barndomsdukke. Men det er nok forskelligt, hvor meget folk hænger sig i fortiden ;)

I øvrigt er jeg vild med din nye baggrund som jo er velkendt, når man er loppeentusiast :)

Kh. Mirjam

Kristina/www.myhouseins.blogspot.com sagde ...

Dejlig historie om Lise :) elsker et godt fund med en god historie, får helt lyst til at køre forbi genbrugsstationen nær mig :)

Mariee sagde ...

hvor er hun fin!!! vær opmærksom på om hun kan være giftig at sutte på:) ... ligesom fx smølfer fra dengang vi selv var små... åhh alle de farlige ting;).. tænk at nogen overhovedet er overlevet barndommen:)

Margith sagde ...

Fin fin dukke godt du reddede Lise og gjorde damen glad.
Jeg har en på hylden meget lig din, købt for lang tid siden for 75 kr.

Anonym sagde ...

Sikken en vidunderlig dukke - den skal æblekagen (og moderen)nok blive glad for :-) Hvor heldig har man lov at være! Tænk at hun ikke havde nogen at forære den videre til - heldigt at den trods alt endte i byttehjørnet og ikke i skraldespanden - uf! God fornøjelse med den!
Bedste hilsner
Anette