lørdag den 19. december 2015

Fra gardinskinne til gallerihylde

For nogle år siden, fandt min kære mand nogle gardinskinner i storskrald. Ja, faktisk kom han to dage i træk hjem med nogle, så vi alt havde 5 styk. To af dem var firkantede, med grim træfolie på, og resten var med fine rundede hjørner.

Det passede perfekt, da vi netop havde fem vinduer, hvor det var relevant!

De firkantede fik fjernet folie, blev slebet, limet og malet - og hænger nu så fint på børneværelset. Mere om dem en anden gang.

De runde kom op i stuen, og den femte skulle så hænge i soveværelset, men ak! - vindueskarmen var for bred, så den kunne ikke kom op. Den blev i stedet gemt væk, for måske kunne den senere finde anvendelse andet sted. Den var i hvert fald alt for god til blot at smide ud!

Forleden kom den så op... men med nyt formål, nemlig over sengen, som en kombineret gallerihylde/nattelampe! Genialt, hvis du spør' mig! 
Selve gardinskinnen er monteret på en trælægte (ligeledes fundet i storskrald), hvorpå der er monteret kroge til at holde en lyskæde. Der er hul foroven i gardinskinnens ene side, da den oprindeligt er lavet til at sidde henover nogle rør. her kan lyskædens ledning så komme igennem, og batteriboksen ligger ovenpå hylden.
Her ses den lille liste, der er monteret foroven på gardinskinnen. Den er sat fast med små søm, og sørger for at billederne ikke falder ned.

Det er altid dejligt med genbrug, og lidt ekstra fint at tingene får nye funktioner, i stedet for blot at ende som brændbart affald. 


Ingen kommentarer: