onsdag den 20. april 2016

Fødselsdagsfesten 2016: Selve festen

Nu har jeg skrevet lidt om pigernes fødselsdage, og de traditioner vi har på selve dagen. Men den store fejring... den kommer her!

Else Marguerite fyldte 2 den 21/2, og Esther fyldte 4 den 14/3 - og med kun tre ugers mellemrum, holder vi hvert år en stor fødselsdagsfest for dem begge to, sammen. Udover at vi så ikke skal planlægge og forberede to fester så tæt på hinanden, at folk ikke skal afsted to gange, så har det også flere fordele: pigerne bliver ikke kede af det over at den anden får gaver, uden at de selv får noget - og vi kan holde en større fest!

I år havde Brian og Esther besluttet at vi skulle holde cirkusfest, så sådan blev det. Der skulle i hvert fald ingen overtagelse til, før mutterfit her gik all-in og begyndte at forberede en cirkus/gøglerfest.


Navnene lavede jeg selv på computeren, printede ud på fotopapir, og klippede ud.



De glade fødselsdagspiger, som selv havde bestemt at de skulle have Dansekjoler på:


Vi lagde ud med en let frokost, og bagefter var der kage til både lille og stor.


Grønsagstoget er en super fed idé jeg så på Pinterest. 

Balloner! Vi har nu flere gange købt balloner, helium osv på mintemafest.dk og kan varmt anbefale dem! Vi bestilte en pakke med 100 balloner, helium og snore, samt folieballoner formet som tal.

Denne gang var der også bestilt duge og engangsservice og diverse pynt derfra. Succes!

Klovnenæser til fri afbenyttelse

Overskæg og klovnenæser - det er da et godt sted at starte, ikk? Fik desværre ikke taget billeder før gæsterme kom ind.

Jeg havde forberedt nogle forskellige "forlystelser" for børnene:

Dåsekast
Andedam
Ringspil
Gå på line

Men billeder? Næææ, jeg havde da travlt med at drøne rundt! (typisk)

Derudover var vi så heldige at nogle søde venner kom og optrådte med ballondyr og hundekunster, som gave. Det var simpelthen sådan en fin gave, meget bedre end dyrt legetøj de alligevel hverken har brug for eller mangler - og pigerne taler stadig om det, her en måned efter.

Verdens måske dårligste billede af en ganske fin kage. Can't win them all, right? :D

Ansigterne og tallene er en fin tradition jeg har lavet hvert år. Jeg laver dem selv på computeren, printer ud på fotopapir, og sætter dem på plastiktandstikkere med et stykke tape.



En glad ballerina-fis, iklædt balletkjole og balletsko, som endda var gaver fra to af gæsterne, der ikke kendte hinanden. Pigerne var lykkelige! 

søndag den 17. april 2016

Esther 4 år

I marts var det atter tid til at fejre fødselsdag, ca. 3 uger efter Else Marguerite, er det Esthers tur. Så på'en igen med balloner, flag, gaver og lys. LOVE IT!



To gaver til fødselaren, og én til lillesøsteren. Fire vogne på fødselsdagstoget, og flag og hurra. Ikke tosset at vågne op til.


Esthers glæde, da hun åbnede pakken var helt fantastisk! Et kæmpe JUHUUU, og 'ih det er det som mig har ønsket mig!!! Mooooar, se her!'

Faderen havde nemlig ENDELIG købt det Doc McStuffins 'playset', som barnet så længe havde ønsket sig, men som moderen ikke havde gidet at købe. haha. Hurra for fædre! Det var bare den allerbedste gave som hun kunne få.

Hvem køber gaver hjemme hos jer? 

Herhjemme har det egentlig altid været mig der købte gaver, selvfølgelig efter at vi har talt sammen om hvad de skulle have, men det er rent praktisk mig der har været ude. I år var det Brian, der blev sendt afsted for at købe gaver, helt uden at jeg blandede mig. Der kom nogle ting med hjem som jeg aldrig havde købt - men den der glæde hos børnene, dén var bestemt ikke til at tage fejl af: Far havde ramt helt plet! (og dét er sgu det der betyder noget!)



Else Marguerite fik selvfølgelig også en gave, nu hvor storesøster fyldte år. Smølfehuset var vi så heldige at finde i byttehjørnet her i andelsforeningen, og det vakte stor glæde. En god reminder om, at børn ikke tænker i prisen eller alderen på legetøjet, og er ligeglade med at nogle har leget med det før dem: Det er jo nyt og spændende for barnet, uanset hvad.

Vi fik slet ikke taget billeder af resten af dagen, men hyggede max igennem, bagte cupcakes efter fødselsdagsbarnets ønsker, og dansede ballondans.  En hel igennem perfekt fødselsdag! 

lørdag den 16. april 2016

SØGES: De perfekte fødselsdagsboller

Jeg er en nørd. I know.
Jeg kan sjældent "bare" gøre noget, men går oftest 'all in'.

Sagen er den, at jeg aldrig har fundet opskriften på de helt perfekte fødselsdagsboller. Dem der er luftige, lækre bløde, smager let sødt men ikke for kvalmende, er flotte at se på og ja... bare er helt perfekte.

Nu er jagten sat ind. Jeg har bagt og bagt, og er næsten tilfreds. Skal dog bare liiige prøve et par opskrifter mere, sådan for at være sikker.

Har du en yndlings fødselsdagsbolle-opskrift? Del endelig!



fredag den 15. april 2016

Pinterest - nailed it!



Ja ja... det kræver vidst lidt øvelse, de der 'supernemme kaniner'....

torsdag den 14. april 2016

Første rigtige forårsdag

Når jeg skriver dette, er altanen allerede gjort forårsklar, og træet har fået olie og er blevet så flot. Men det er allerede noget tid siden, vi havde årets første forårshygge derude, med paraply-parasoller, tæpper og chokoladekiks...




Senere var det tid til at smutte ned på Nørrebrogade og få sendt motorcyklerne afsted mod Bakken.

Hvert år, når Bakken åbner, fyldes gaden af de store summende maskiner - og der er nok at kigge på: Nye, gamle, flotte, slidte,skinnende, matsorte - alle sammen står de side om side, og venter på at turen skal begynde.



Vi tog dog hjem førend de kørte videre, sengetiden skulle jo stadig passes, til trods for at vejret var vidunderligt.


onsdag den 13. april 2016

Else Marguerite 2 år - og lidt om det at fejre fødselsdag.

Bedst som man tror at nu, NU kan man endelig komme tilbage... så kommer der computerproblemer. haha!  Så jeg har lavet noget der ligner en million kladder, men intet udgivet. Ih det er lidt op ad bakke at blogge fra iphonen..

Nu prøver jeg at udgive bare nogle af dem, i nogenlunde rigtig rækkefølge.

I februar fyldte Else Marguerite 2 år. Lillebitten er pludselig ikke så lillebitte længere!

Traditionen tro, var jeg oppe den halve nat inden, pyntede op og gjorde klar - til både fødselarens og storesøsterens store fryd, da de vågnede næste morgen.

Jeg har i de sidste år gjort mig en del tanker omkring hvilke traditioner jeg gerne vil skabe for mine børn, som de kan have med i deres bagage, som 'sådan plejer vi ALTID at gøre'. Fødselsdage og jul er de største mærkedage, som jeg derfor har gjort mig en del tanker om.

Da jeg var barn, husker jeg ikke at vi holdt noget særligt, når der var fødselsdag. Vi havde ikke en stor familie, og der skete ikke noget specielt som sådan. Man fik gaver om morgenen. Da jeg var helt lille kom der vidst gæster om aftenen til boller og lagkage (som så var aftensmaden dén dag), men senere måtte man selv bestemme aftensmaden. Måske kom der gæster i weekenden  i stedet? Der var vidstnok flag på bordet, men det var også det - og så delte man ud i skolen. Typisk flødeboller.

Jeg har altid glædet mig til min fødselsdag, og jeg elsker at fejre fødselsdag, både egen og andres. Derfor vil jeg rigtigt gerne give børnene en rigtig god dag, og gøre mere ud af selve dagen, end man måske gjorde da jeg selv var barn. Tiden i dag er måske også bare en anden, i forhold til den slags?

At have balloner og flag i loftet i køkken/alrummet er allerede nu en fast tradition, som børnene glæder sig til. Flagranken er købt i Søstrene Grene, og ballonerne er fra Tiger,  og sat op i loftet med tape.

(billederne er taget med telefonen om morgenen, så kvaliteten er måske ikke den bedste. haha)

Fødselsdagstoget er en anden tradition, som får sit eget indlæg en anden gang. Der er nemlig noget helt specielt med det tog, som jeg har valgt at tilføre det...

Det er danskproduceret og købt inde i Strædet i indre by.

Else havde bestilt bacon, spejlæg og agurker...
Brian havde stået for den store gave, et 'Mickey Mouse Clubhouse', som damen havde ønsket sig.
Dansekjole fra storesøsteren var et hit!
... det samme var storesøsterens Elsa-dukke.

Vi er sådan nogle forældre, der også giver søsteren en gave, når den anden har fødselsdag. Vi er begge af den holdning, at det simpelthen er for svært for de små at forstå at det kun er den ene der får gave. Derfor er der altid en lille ting til den anden, i år fik Esther således en 'Tillykke med at have været storesøster i 2 år-gave'

Vi fik ikke gæster på dagen, men Else havde på forhånd bestemt at vi skulle lave en kagemand, ligesom Rosa fra Rouladegade havde gjort det på Ramasjang.  Så om eftermiddagen hyggede vi os med at lave vores egen Hr. Skæg. Han er stensikkert set kønnere, men børnene syntes det var SÅ fedt selv at lave en kagemand.


Tænk engang. 2 år! Nu er der ingen babyer i huset længere!